Ποδόσφαιρο: Τηλεοπτική συνεργασία για επτά ΠΑΕ

Ποδόσφαιρο: Τηλεοπτική συνεργασία για επτά ΠΑΕ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την από κοινού διαχείριση και πώληση των δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους στο επόμενο πρωτάθλημα υπέγραψαν επτά από τις συνολικά οκτώ «άστεγες» ΠΑΕ.

Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, τη Λαμία, την Κέρκυρα, τον Πλατανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η μόνη που διαχώρισε τη θέση της είναι η Ξάνθη, η οποία είχε πρωτοστατήσει τόσο στην «κίνηση των 12», αλλά και στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών των μικρομεσαίων ΠΑΕ, μέχρι πριν από περίπου ένα μήνα.

Αξια αναφοράς η παρουσία, στη συνάντηση που έγινε χθες στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, Ι. Αλαφούζου. Πρόκειται για την παρθενική παρουσία σε ποδοσφαιρική συνάντηση, από τότε που δήλωσε ότι αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα ο κ. Αλαφούζος, που εκπροσωπεί το πιο εμπορικό όνομα, μπήκε, μαζί με τους Σπανό (Ατρόμητος), Μονεμβασιώτη (Απόλλων) και Καρυπίδη (Αρης), στην επιτροπή που συστήθηκε για να κάνει επαφές με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εκτιμάται ότι θα συμβάλει και με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει στα τηλεοπτικά πράγματα ως πρόεδρος του ΣΚΑΪ.

Από τις ομάδες που ήταν παρούσες στη συνάντηση δύο θα υποβιβαστούν, όμως θα αναπληρωθούν από τις δύο υποψήφιες για άνοδο από τη Φούτμπολ Λιγκ. Τον Αρη, που εκπροσωπήθηκε από τον Θ. Καρυπίδη και τον ΟΦΗ με τη διοίκηση του οποίου υπήρξε τηλεφωνική επαφή.

Οπως ειπώθηκε, δεν μπορεί ν’ αρχίσει πρωτάθλημα με τις μισές ομάδες να στερούνται του κύριου πόρου τους, που είναι τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η Nova έχει ανακοινώσει ότι εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη σεζόν 2018-19 των ΠΑΕ ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή