Τσάμπιονς Λιγκ: Με τη σφραγίδα Ρονάλντο

Τσάμπιονς Λιγκ: Με τη σφραγίδα Ρονάλντο

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκολ της δεκαετίας και το ωραιότερο της καριέρας του Κριστιάνο Ρονάλντο σημάδεψε τη χθεσινή βραδιά στο Τορίνο και την εμφατική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γιουβέντους με 3-0 για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με ανάποδο «ψαλίδι» στο 64ο λεπτό σκόραρε το 0-2 και το κοινό της «Γιούβε», αφού αρχικώς έμεινε παγωμένο από το γκολ, αποθέωσε στη συνέχεια τον Πορτογάλο αναγνωρίζοντας το ποδοσφαιρικό μεγαλείο που διαδραματιζόταν μπροστά του, παρά το γεγονός πως ταυτιζόταν ουσιαστικά με τον αποκλεισμό της ομάδας του, λίγους μόνο μήνες, μάλιστα, μετά την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ως προς τη ροή του αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά και σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό, με γκολ του Ρονάλντο έπειτα από ασίστ του Μαρσέλο. Η «Μεγάλη Κυρία» παρατάχθηκε με… άγνοια κινδύνου, δίνοντας πολύ νωρίς χώρο στη Ρεάλ που το εκμεταλλεύτηκε. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τη Γιουβέντους να έχει ξεκάθαρη πρωτοβουλία, ωστόσο στη μεγάλη φάση των πρωταθλητών Ιταλίας, ο Κέιλορ Νάβας είχε εξαιρετική αντίδραση αποκρούοντας κοντινή κεφαλιά του Κιελίνι. Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Ρεάλ είχε δοκάρι σε σουτ του Κρος. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 0-1 και στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ βελτίωσε το ποσοστό κατοχής της, ισορρόπησε και σκόραρε με τον Ρονάλντο στο 64΄ και τον Μαρσέλο στο 72΄, πανηγυρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς λιγκ κι ενώ η Γιουβέντους έχασε με κόκκινη κάρτα τον Ντιμπάλα στο 66΄.

Στον άλλο αγώνα της χθεσινής βραδιάς του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 2-1 τη Σεβίλλη στο «Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν».

Οι Βαυαροί δεν ήταν τόσο καλοί, ωστόσο η προσωπικότητα και η εμπειρία των ποδοσφαιριστών του Χάινκες έφερε το πολύ σημαντικό διπλό που βάσει δυναμικότητας και έδρας, δίνει την πρόκριση από χθες στην Μπάγερν. Η Σεβίλλη προηγήθηκε με γκολ του Σαράμπια στο 31΄ αλλά η Μπάγερν ανέτρεψε το αποτέλεσμα με αυτογκόλ του Νάβας στο 37΄και κεφαλιά του Αλκάνταρα στο 68΄.

Μεγάλα ματς και απόψε

Το αγγλικό ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι ξεχωρίζει από την αποψινή δεύτερη βραδιά των προημιτελικών, την ώρα που η Μπαρτσελόνα θα είναι το μεγάλο φαβορί έναντι της Ρόμα.

Τη στιγμή που ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ζεσταίνει κάποιον… καναπέ μπροστά σε οθόνη στο Ολντ Τράφορντ, οι Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γουαρδιόλα θα παρατάξουν τις ομάδες τους σε έναν πολύ ιδιαίτερο «εμφύλιο» στο Ανφιλντ.

Βασική απουσία για τη Σίτι θα είναι ο Σέρχιο Αγουέρο, με τον κ. Γουαρδιόλα να επιβεβαιώνει χθες ότι ο Αργεντινός έμεινε στο Μάντσεστερ και δεν ακολούθησε την αποστολή στο Μέρσισαϊντ. «Είναι τραυματίας εδώ και δύο εβδομάδες, δεν είναι ακόμη έτοιμος», είπε ο Ισπανός προπονητής, που θα βασιστεί και πάλι στον φορμαρισμένο Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο κ. Κλοπ, αφού στους Τζο Γκόμεζ και Ανταμ Λαλάνα που είναι τραυματίες προστέθηκε ο Ζοέλ Ματίπ: Ο Καμερουνέζος στόπερ χτύπησε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας και μάλλον χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Γερμανός προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να γράψουν ιστορία κόντρα στη βέβαιη πρωταθλήτρια Αγγλίας: «Ο σύλλογος αυτός είναι περήφανος για την ιστορία του, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε κι εμείς τη δική μας. Τα παιδιά είναι έτοιμα και ανυπομονούμε για το ματς», είπε χθες ο κ. Κλοπ.

Στη Βαρκελώνη, η Ρόμα του Κώστα Μανωλά πηγαίνει ως το απόλυτο αουτσάιντερ, με τον Ράτζα Ναϊγκολάν στην αποστολή, όχι όμως και τον Τσενγκίζ Ουντέρ που είναι τραυματίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή