Το διαιτητικό ενεργοποίησε τη «βόμβα» Βέμερ για ΠΑΟ

Το διαιτητικό ενεργοποίησε τη «βόμβα» Βέμερ για ΠΑΟ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μέρες περισσότερες απ’ όσες έχει στη διάθεσή του, για να εκπληρώσει με επιτυχία τα κριτήρια της αδειοδότησης, θα έχει ο Παναθηναϊκός για να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα του Γιενς Βέμερ και να μην κινδυνεύσει με αφαίρεση 3 βαθμών και όλα τα παρεπόμενα.

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ενεργοποίησε χθες την απόφαση για αφαίρεση τριών βαθμών από τους «πράσινους» μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ποσού των 498.322 ευρώ, εντός προθεσμίας τριών εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης. Ουσιαστικά, η τριήμερη προθεσμία ξεκινάει από την επόμενη μέρα του επόμενου αγώνα με τον Ατρόμητο στις 15 Απριλίου και αυτό είναι ένα καλό νέο για τον Παναθηναϊκό, γιατί εάν η απόφαση είχε εκδοθεί πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, σήμερα θα όφειλε να έχει εξοφλήσει τον πρώην παίκτη του για να μη χάσει τους βαθμούς.

Ο Βέμερ έχει αποδειχθεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο επειδή το ποσό που του οφείλεται είναι πολύ μεγάλο και αγγίζει το μισό εκατ. ευρώ, αλλά κυρίως επειδή το απαιτεί με εφάπαξ καταβολή και όχι με δόσεις. Το δικαίωμα αυτό του έδωσε η αδυναμία του Παναθηναϊκού να παρακολουθήσει τις δέκα δόσεις που είχε ορίσει το δικαστήριο, αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιανουάριο.

Από τη στιγμή που δεν πληρώθηκε καμία, ο Γερμανός απέκτησε το δικαίωμα να ζητήσει την άμεση και πλήρη εξόφλησή του με την καταβολή του συνόλου της οφειλής, χωρίς στο διάστημα αυτό να αποδεχθεί κάποια από τις τρεις προτάσεις που του έγιναν για νέο διακανονισμό, όλες με επίκεντρο μια καλή προκαταβολή και σχετικά λιγοστές δόσεις, αλλά με ταυτόχρονο «κούρεμα» ενός σημαντικού μέρους των οφειλομένων. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνουν νέες επαφές, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση και για τις δύο πλευρές. Αν δεν βρεθεί, η απώλεια των τριών βαθμών θα είναι δεδομένη.

• Φιλικό με την Κ-20 θα δώσουν σήμερα οι «πράσινοι» στο «Γ. Καλαφάτης», για να κρατήσουν λίγο τον αγωνιστικό ρυθμό τους κατά τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά λόγω των εορτών του Πάσχα. Με εξαίρεση τον Μπουζούκη, ο οποίος θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες ακόμα, όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή