Πρώτος ο ΟΦΗ, που έσπασε το αήττητο του Αρη

Πρώτος ο ΟΦΗ, που έσπασε το αήττητο του Αρη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το σπαθί τού… πρωταθλητή ετοιμάζεται να επιστρέψει στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ ο ΟΦΗ! Στο κατάμεστο και ενθουσιώδες «Γεντί Κουλέ», οι Κρητικοί έσπασαν στο ντέρμπι της Φούτμπολ Λιγκ το αήττητο του Αρη με 2-0, τον άφησαν στη δεύτερη θέση (60 β.) για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και έκαναν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Βαθμολογικά, μικρή σημασία έχει αυτό, καθώς αυτές οι δύο ομάδες έχουν διψήφια διαφορά από τις επόμενες και έχουν εξασφαλίσει εν πολλοίς την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία, αλλά σημειολογικά, δείχνει τη δίψα του ΟΦΗ (63 β.) για τη μεγάλη επιστροφή, με μια εκπληκτική αντεπίθεση από τις αρχές του 2018 που συνδυάστηκε με μεγάλο σερί νικών και όμορφο ποδόσφαιρο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν στο πρώτο 25λεπτο δύο κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο ΟΦΗ δεν σπατάλησε τις δικές του φάσεις και προηγήθηκε στο 45΄ με τον Μάνο, ο οποίος έφτασε τα 19 γκολ και παραμένει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με γκολ του ΟΦΗ, δηλαδή, και σκόρερ τον Βουό στο 48΄ με σουτ από το ύψος της περιοχής που βρήκε τον Ιντζόγλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα. Η αντίδραση του Αρη ήταν σπασμωδική στη συνέχεια και άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίτο γκολ, χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΟΦΗ: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος, Λεάλ (55΄ Πουρτουλίδης), Βουό, Μάνος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης (84΄ Ντίνας), Ποτουρίδης (64΄ Βαφέας)

ΑΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος (52΄ Μπαργκάν), Πλατέλλας, Ντούνης (52΄ Πασάς), Διαμαντόπουλος, Τζανακάκης (82΄ Μπούρμπος).

Τα αποτελέσματα στα άλλα χθεσινά παιχνίδια της εμβόλιμης 25ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ: Πανσερραϊκός – Σπάρτη 3-1 (4΄ Πόζογλου, 6΄ Εν’ Νομό, 92΄ Κάκκο – 34΄ αυτ. Σιάκκας), Τρίκαλα – Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-0, Απόλλων Λάρισας – Καλλιθέα 4-3 (39΄, 88΄ Μαυριάς, 57΄ Καρακατσάνης, 64΄ Κανούλας – 18΄, 45΄ Μάκο, 40΄ Ζυγκερίδης), Απόλλων Πόντου – Εργοτέλης 1-1 (17΄ Χασομέρης – 82΄ Κάιπερς).

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ κλείνει σήμερα με τους αγώνες Κισσαμικός – Παναχαϊκή (15.00) που έχει ορίζοντα την 3η θέση της βαθμολογίας (υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ) και Παναιγιάλειος – Δόξα Δράμας στις 17.00.

• Επτά ομάδες της Φoύτμπολ Λιγκ δεν πληρούν τις απαιτήσεις της πρώτης φάσης της διαδικασίας επιτήρησης, όπως προκύπτει από την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αυτές είναι οι ΠΑΕ Σπάρτη, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Καλλιθέα, Παναιγιάλειος και Πανσερραϊκός. Αντιθέτως, κρίθηκε ότι πληρούν τις απαιτήσεις οι ΠΑΕ Καραϊσκάκης Αρτας, Απόλλων Πόντου, Αρης, Δόξα Δράμας, Εργοτέλης, Κισσαμικός, ΟΦΗ, Παναχαϊκή και Τρίκαλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή