Το ελληνικό κάνοε καγιάκ ετοιμάζεται για προκρίσεις

Το ελληνικό κάνοε καγιάκ ετοιμάζεται για προκρίσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του καλοκαιριού και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς. Σε πολλά αθλήματα έχει ξεκινήσει η διαδικασία των προκρίσεων και οι ομοσπονδίες βρίσκονται στη συγκρότηση των εθνικών ομάδων. Ανάμεσά τους και αυτή του κάνοε καγιάκ.

Αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, τρία νέα παιδιά γεννημένα το 2002 και το 2003, οι Όλγα Μενιέ, Αθανάσιος Τζανακόπουλος και Πάνος Τζωρτζής θα βρεθούν στη Βαρκελώνη όπου από τις 12 έως τις 15 Απριλίου θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς των Νέων.

Στο κάνοε και στο καγιάκ, οι αγώνες των Νέων αποτελούνται από ένα συνδυασμό των αθλημάτων του καγιάκ σπρίντ και σλάλομ, όπου ο κάθε αθλητής πρέπει να πάρει μέρος και στα δύο αγωνίσματα, τα οποία διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες. Οι αθλητές που θα προκριθούν από τη διοργάνωση της Ισπανίας θα βρεθούν από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή).

Αγωνιστικά τεστ, όμως, πραγματοποιήθηκαν και στο κάνοε καγιάκ σπριντ. Από αυτά προέκυψε η διευρυμένη ομάδα, μέλη της οποίας θα επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Μεσογειακούς Αγώνες (Ταραγόνα Ισπανίας, 23-24 Ιουνίου). Στα τεστ ξεχώρισαν οι Δημήτρης Αντωνίου, Στέλιος Χατζόπουλος, Ιωάννης Κουτσοποδιώτης, Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, Βατίστας Παπαδόπουλος και οι Μερκέλλα Κάβουρα, Ελευθερία Καμινάρη, Αθηνά Νικολίτσα Κέκελου, ενώ η τελική επιλογή της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απρίλιου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή