Οι ιστιοπλόοι μας «οδηγούν» τον στόλο του Ευρωπαϊκού, στην Πάτρα

Οι ιστιοπλόοι μας «οδηγούν» τον στόλο του Ευρωπαϊκού, στην Πάτρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Έλληνες να πρωταγωνιστούν άρχισαν στην Πάτρα τα όπεν «European Youth Championships & Trophy 2018», για την κατηγορία των Laser 4.7. Σήμερα, διεξήχθησαν οι δύο πρώτες κούρσες της διοργάνωσης και οι νεαροί πρωταθλητές μας πλασαρίστηκαν στις πέντε από τις πρώτες έξι θέσεις στον στόλο των αγοριών. Τα κορίτσια μας δεν είχαν αντίστοιχη αρχή, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της κατηγορίας έχει αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας – Ρίου «Ιάσων».

Οι βορειανατολικοί άνεμοι, εντάσεως έως και, κατά τόπους, πέντε μποφόρ, βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν γρήγορες κούρσες και μπορεί οι αστάθειες των ανέμων να δυσκόλεψαν τους αθλητές, αποτέλεσαν, όμως, και πρόκληση για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους. Στις τρεις πρώτες θέσεις έχουν πλασαριστεί οι Μανώλης Κόλλιας (1, 1 και 2 β.π.), Δικαίος Κέρκουλας (1,2 και 3 β.π), Αιμίλιος Μόνος (3, 1 και 4 β.π), 5ος είναι ο Χαράλαμπος Σμυρνής (3, 5 και 8 β.π.) και 6ος ο Γιώργος Πουζμπούρης (6, 3 και 9 β.π.). Δύο ιστιοδρομίες έχουν διεξαχθεί και στον στόλο των κοριτσιών. Από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη που είναι 11η με 14 β.π. (8, 6). Προηγείται η Μάρε Μίλι από την Κροατία με δύο πρωτιές και 2 β.π.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν αύριο με δύο ιστιοδρομίες, σε κάθε έναν από τους δύο στίβους. Η Επιτροπή των Αγώνων έχει χωρίσει τους αγωνιζόμενους σε τρία γκρουπ τα αγόρια και σε δύο τα κορίτσια και αύριο θα αλλάξουν τις συνθέσεις των γκρουπ ώστε ο ανταγωνισμός να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Μας έκανε το χατίρι ο Αίολος και οι αγώνες ξεκίνησαν με βορειανατολικούς ανέμους, με αστάθειες σε διεύθυνση και σε ένταση. Για τους ιστιοπλόους, όμως, αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση. Και στους δύο στίβους διεξήχθησαν και οι δύο ιστιοδρομίες. Ελπίζουμε ότι και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις ίδιες ή και καλύτερες καιρικές συνθήκες. Οι προκριματικοί θα συνεχιστούν και αύριο και θα ανακατέψουμε τα γκρουπ, ώστε να αναμετρηθούν διαφορετικοί αθλητές. Οι χερσαίες εγκαταστάσεις είναι υπέροχες και η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, διεθνής πρόεδρος Επιτροπών Αγώνων, με συμμετοχή σε τέσσερις ολυμπιακές διοργανώσεις. 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης. 

Οι ιστιοπλόοι μας «οδηγούν» τον στόλο του Ευρωπαϊκού, στην Πάτρα-1
Οι ιστιοπλόοι μας «οδηγούν» τον στόλο του Ευρωπαϊκού, στην Πάτρα-2
Οι ιστιοπλόοι μας «οδηγούν» τον στόλο του Ευρωπαϊκού, στην Πάτρα-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή