Ιστιοπλοϊα: Ενα κερδισμένο στοίχημα στην Πάτρα

Ιστιοπλοϊα: Ενα κερδισμένο στοίχημα στην Πάτρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα είχε να διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση για την κατηγορία των Laser από το 1991, αλλά, όπως όλα δείχνουν, τα όπεν «European Youth Championships & Trophy 2018» για την κατηγορία των Laser 4.7, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα, θα αφήσουν εποχή. Oι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής Κλάσης των Laser έχουν εντυπωσιαστεί από την άρτια διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας Ρίου «Ιάσων», αλλά και από τις δυνατότητες του θαλάσσιου στίβου της περιοχής. Στον αγωνιστικό τομέα και χθες, δεύτερη ημέρα αγώνων, Ελληνες αθλητές οδηγούν τον στόλο των αγοριών.

«Οι διοργανωτές ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχυ. Τα πάντα λειτουργούν τέλεια. Τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ομίλου για την άψογη διοργάνωση. Δικαίωσαν τη απόφασή μας να τους αναθέσουμε τον αγώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κλάσης Laser, Ζαν-Λικ Μισόν.

Υστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες, πρώτος στην κατάταξη είναι ο Μανώλης Κόλλιας με 3 β.π. Δεύτερος είναι ο Αιμίλιος Μόνος με 5 β.π., τέταρτος ο Δικαίος Κερκούλας με 8 β.π. και πέμπτος ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 9 β.π. Στα κορίτσια (τρεις ιστιοδρομίες), η Μελίνα Γκαρή ανέβηκε στην 7η θέση με 17 β.π. Προηγείται η Ούρσουλα Μπάλας (Κροατία) με 5 β.π.

Οι αγώνες άρχισαν χθες με βορειοανατολικό άνεμο εντάσεως πέντε μποφόρ. Στη συνέχεια, μειώθηκε σε δύο, με αποτέλεσμα στα κορίτσια να μη πραγματοποιηθούν και οι δύο ιστιοδρομίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή