«Παιχνίδια» με τον Αίολο στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας (Φωτό – βίντεο)

«Παιχνίδια» με τον Αίολο στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας (Φωτό – βίντεο)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θεός των ανέμων ο Αίολος θέλησε να διεκδικήσει και αυτός έναν ρόλο στη διοργάνωση των «European Youth Championships & Trophy 2018», για την κατηγορία των Laser 4.7, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα. Και τα κατάφερε. Σήμερα στον θαλάσσιο στίβο των αγώνων δεν κουνιόταν ούτε… σημαία. Μετά το μεσημέρι άνοιξε ο… ασκός και ένας βορειανατολικός άνεμος εντάσεως τριών μποφόρ βοήθησε για να ολοκληρωθούν οι προκριματικοί του μπλε στόλου των κοριτσιών και αύριο η διοργάνωση θα μπει στην τελική φάση. Δεν διεξήχθησαν καθόλου ιστιοδρομίες στα αγόρια. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πάτρας – Ρίου «Ιάσων».

«Παιχνίδια» με τον Αίολο στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας (Φωτό – βίντεο)-1

Ο στόλος των αγοριών έχει χωριστεί σε χρυσό, αργυρό και χάλκινο. Στον χρυσό βρίσκονται 18 Έλληνες, στον ασημένιο 23 και στον χάλκινο 30. Οι Έλληνες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και αύριο θα «οδηγήσουν» τον στόλο. Επικεφαλής στον στόλο των αγοριών εξακολουθεί, ύστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες, να βρίσκεται ο Μανώλης Κόλλιας. Τα κορίτσια έχουν μοιραστεί σε χρυσό (10 αθλήτριές μας) και ασημένιο (17 αθλήτριές μας). Από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση (7η) βρίσκεται η Μελίνα Γκαρή. Στη πρώτη θέση πέρασε η Ιταλίδα Τζόρτζια Τσινγκολάνι. Από αύριο μέχρι και την ολοκλήρωση της διοργάνωσης (14/4), εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα διεξάγονται δύο κούρσες κάθε μέρα.

«Παιχνίδια» με τον Αίολο στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας (Φωτό – βίντεο)-2

«Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και ο Όμιλος προσπάθησε πολύ. Το μεγάλο κέρδος για την περιοχή θα είναι εάν έρθουν νέα παιδιά κοντά στο άθλημα, γιατί τα παιδιά είναι η περιουσία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή