Ενα σπρώξιμο έστειλε τη Ρεάλ στους «4»

Ενα σπρώξιμο έστειλε τη Ρεάλ στους «4»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το 93΄ η Γιουβέντους είχε στα χέρια της μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της πλούσιας ιστορίας της. Κέρδιζε με 0-3 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, έχοντας ισοφαρίσει την ήττα του πρώτου αγώνα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, δύο χέρια… έμελλε να αλλάξουν την Ιστορία. Το ένα είναι αυτό του Μπενατιά, ο οποίος σπρώχνει τον Βάσκεθ μέσα στην περιοχή, και το άλλο είναι αυτό του Αγγλου διαιτητή Μάικλ Ολιβερ, ο οποίος δεν δίστασε να δώσει την εσχάτη των ποινών, εφαρμόζοντας πιστά το γράμμα του νόμου, σε μια αμφισβητούμενη φάση. Ο Ρονάλντο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ψύχραιμη εκτέλεση έστειλε την ομάδα του στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ του Μάντζουκιτς με κεφαλιά μόλις στο 2΄ ήταν η προειδοποιητική βολή από τη Γιουβέντους. Ο ίδιος παίκτης στο 37΄ σίγησε το Μπερναμπέου και στρίμωξε τη «Βασίλισσα» στα σχοινιά. Το 0-3 του πρώτου αγώνα έμοιαζε, αλλά δεν ήταν άτρωτο. Η ανατροπή ήρθε στο 61΄ όταν ο Ματουιντί εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κέιλορ Νάβας και «έγραψε» το 0-3 στη Μαδρίτη.

Για ένα μισάωρο, ο αγώνας μετατράπηκε σε ισπανικό μονόλογο, με τη Ρεάλ να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οι Γιουβεντίνοι είχαν πετύχει τον σκοπό τους και περίμεναν να «κλέψουν» ή μάλλον να ολοκληρώσουν την «κλοπή» του αιώνα στην παράταση ή στη διαδικασία των πέναλτι.

Ωσπου ήρθε η φάση του 93΄, η οποία θα σηκώσει πολλή κουβέντα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Μάλιστα, μετά το σφύριγμα του Ολιβερ, ο Μπουφόν διαμαρτυρήθηκε τόσο έντονα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Βαγιέχο, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς (75΄ Κόβασιτς), Κασεμίρο (46΄ Βάσκεθ), Ισκο, Μπέιλ (46΄ Ασένσιο), Ρονάλντο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντε Σίλιο (17΄ Λιχτστάινερ), Κιελίνι, Σάντρο, Μπενατιά, Πιάνιτς, Ματουϊντί, Κεντίρα, Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (96΄ Σέζνι), Μάντζουκιτς.

Στο Μόναχο, η γερμανική σοβαρότητα της Μπάγερν δεν επέτρεψε… όνειρα στη Σεβίλλη. Το 1-2 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό για τους Βαυαρούς, οι οποίοι με το 0-0 στην έδρα τους κατέκτησαν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Ωστόσο, το άγχος τους το πέρασαν κι αυτοί για ένα δίλεπτο, όταν οι Σεβιγιάνοι είχαν δοκάρι με τον Κορέα στο 59΄ και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μπανέγα στο 60΄. Η Μπάγερν είχε την καλύτερή της στιγμή με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 49΄.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουλράιχ, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Κίμιχ, Ραφίνια (87΄ Σίλε), Μπόατενγκ, Ριμπερί (70΄ Τιάγκο), Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκες, Μίλερ, Λεβαντόφσκι (77΄ Βάγκνερ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σορία, Λενγκλέ, Μερκάδο, Εσκουδέρο, Ν’Ζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια (70΄ Ραμίρες), Βάσκες (80΄ Νολίτο), Νάβας, Μπεν Γεντέρ (65΄ Μούριελ), Κορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή