Μεταμεσονύκτια συζήτηση της έφεσης του ΠΑΟΚ

Μεταμεσονύκτια συζήτηση της έφεσης του ΠΑΟΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα συνεχιζόταν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η συζήτηση της προσφυγής που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα συμβάντα στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο οποίος διεκόπη οριστικά έπειτα από την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη, των συνοδών του και του Λούμπος Μίχελ, με αφορμή την ακύρωση γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 90΄.

Η συζήτηση της υπόθεσης άργησε να αρχίσει, επειδή η Επιτροπή Εφέσεων εξέτασε την αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί εξαίρεσης του προέδρου της, Δ. Σκουτέρη. Η αίτηση της ΑΕΚ απορρίφθηκε ομόφωνα και ο κ. Σκουτέρης προήδρευσε στην έδρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η πλευρά του ΠΑΟΚ προσκόμισε βίντεο που δείχνει τον διαιτητή Κομίνη να βγαίνει από τα αποδυτήρια και να σφυρίζει ζητώντας στις δύο πλευρές να βγουν στο χορτάρι, και αιτήθηκε αυτό να ληφθεί υπ’ όψιν αφού ανατρέπει όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και τους ισχυρισμούς του διαιτητή Κομίνη.

Επίσης ο ΠΑΟΚ ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο διαιτητής, όμως από τη στιγμή που αυτός δεν επιθυμεί, δεν προβλέπεται υποχρεωτική διαδικασία παρουσίας στο δικαστήριο.

Η πλευρά της ΑΕΚ, που θέλει να παραμείνει η αρχική απόφαση με την οποία κερδίζει τον αγώνα «στα χαρτιά» και αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, εστίασε στην εισβολή του ένοπλου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και στις εικόνες που «διέσυραν τη χώρα διεθνώς».

Νωρίτερα επρόκειτο να διεξαχθεί Δ.Σ. στη Σούπερ Λίγκα με θέμα την τροποποίηση της ποινής του υποβιβασμού για όσες ΠΑΕ δεν πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Το Δ.Σ. όμως δεν έγινε ποτέ, επειδή οι περισσότερες από τις ομάδες που ζήτησαν τη σύγκλησή του (ΑΕΚ, Ατρόμητος, Απόλλων και Πανιώνιος) δεν εμφανίστηκαν, προκαλώντας «τεχνητή έλλειψη απαρτίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση τους οφείλεται στο ότι πληροφορήθηκαν πως η πρότασή τους δεν θα συγκέντρωνε τα 3/4 των ΠΑΕ που θα ήταν παρούσες και δεν θα περνούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή