Ποδόσφαιρο: Η «ρεμοντάδα» έγινε… «Ρομαντάδα»

Ποδόσφαιρο: Η «ρεμοντάδα» έγινε… «Ρομαντάδα»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πέρυσι η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε την… τεσσάρα (4-0) από την Παρί και προκρίθηκε, η ισπανική λέξη «ανατροπή» («ρεμοντάδα») έγινε διάσημη ανά την Ευρώπη. Από χθες στον ευρωπαϊκό Τύπο κυκλοφορεί πια ο όρος «Ρομαντάδα», από την ανατροπή μιας άλλης τεσσάρας (4-1), τη φορά αυτή από τη Ρόμα εις βάρος της Μπαρτσελόνα, και μάλιστα με ήρωα τον Κώστα Μανωλά, σκόρερ του γκολ της πρόκρισης.

«Αυτοκρατορικοί!» ήταν το πρωτοσέλιδο της «Γκατζέτα ντελο Σπορτ», με τον Μανωλά χαμένο στις αγκαλιές των συμπαικτών του, ενώ η καταλανική «Σπορτ» είχε τίτλο «Αποτυχία χωρίς δικαιολογίες». «Ρομαντάδα» ήταν ο πηχυαίος τίτλος της γαλλικής «Εκίπ».

«Αυτοκρατορική» ήταν και η βουτιά του προέδρου της Ρόμα Τζέιμς Παλότα σε σιντριβάνι της Ρώμης. Ο Ιταλοαμερικανός επιχειρηματίας, περιστοιχισμένος από οπαδούς της Ρόμα και τις σημαίες τους, επιχείρησε τα ξημερώματα, ντυμένος με τα καλά του ρούχα, ανάποδη τούμπα στον αέρα βουτώντας με… επιτυχία στο σιντριβάνι της Πιάτσα ντελ Πόπολο. Χθες το μεσημέρι, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τη δήμαρχο Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, υποσχόμενος να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο των 500 ευρώ…

Οπως ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο, η επόμενη ημέρα της μεγαλύτερης έκπληξης στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έφερε ύμνους για τον τεχνικό της Ρόμα, Εουσέμπιο ντι Φραντζέσκο, και κατηγορίες εις βάρος του ομολόγου της τής «Μπάρτσα» Ερνέστο Βαλβέρδε. Στον μεν Ιταλό πιστώθηκε η αλλαγή του συστήματος από 4-5-1 στον πρώτο αγώνα σε 3-5-2 στη ρεβάνς, με αυξημένη πίεση και μπαλιές που άνοιγαν την καταλανική άμυνα, στον δε Ισπανό χρεώθηκε η υπερβολικά συντηρητική προσέγγιση που δεν τον άφησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του στο πρωτάθλημα.

Από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, ο Αντρές Ινιέστα είπε πως κανείς δεν περίμενε τέτοια βαριά ήττα, ενώ ο Σέρχιο Μπούσκετς θεωρεί τον αποκλεισμό τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του.

Δεν ήταν όμως μόνο για τον κ. Βαλβέρδε μια δύσκολη βραδιά. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνον είδε την αγαπημένη του Μπάρτσα να αποκλείεται, αλλά υπέστη και δεύτερη ήττα σε έξι ημέρες από τη Λίβερπουλ ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, και μάλιστα έχοντας αποβληθεί από τον διαιτητή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Προς υπεράσπισή του, πάντως, ο Καταλανός τεχνικός είχε δίκιο «βουνό» που διαμαρτυρόταν, καθώς ακυρώθηκε αδίκως τέρμα της Σίτι τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο, που θα έφερνε το σκορ στο 2-0 και θα άλλαζε εντελώς τις ισορροπίες στο ματς με ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά. Ομως ο συνδυασμός τής διαρκώς βελτιούμενης άμυνας της Λίβερπουλ με τα… μαγικά και πάλι πόδια του Μοχάμεντ Σαλάχ πείθει για το δίκαιο της πρόκρισης των «ρεντς» στα ημιτελικά.

Η δράση συνεχίζεται απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου κρίνονται τα εισιτήρια των ημιτελικών: Με νέο ρεκόρ εισιτηρίων σε ευρωπαϊκό αγώνα (άνω των 60.000), η Μαρσέιγ θέλει να ανατρέψει το 1-0 που πήρε στη Γερμανία η Λειψία. Ανατροπές στην έδρα τους χρειάζονται και η Σάλτσμπουργκ (έχασε 4-2 από τη Λάτσιο), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ηττήθηκε 4-1 από την Αρσεναλ) και η Σπόρτινγκ (νικήθηκε 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή