Τσαμπιονς Λιγκ: Αδοξο φινάλε σε μια κορυφαία παράσταση

Τσαμπιονς Λιγκ: Αδοξο φινάλε σε μια κορυφαία παράσταση

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν κρίμα, μία ακόμη σπουδαία βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ με την απίστευτη εκτός έδρας ανατροπή του προβαδίσματος της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Γιουβέντους, να επισκιαστεί από ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι υπέρ των Ισπανών και την ανοίκεια αντίδραση ποδοσφαιριστών της ιταλικής ομάδας. Η Ρεάλ προκρίθηκε, αλλά το ποδόσφαιρο μάλλον έχασε.

Ηταν δε κι ένα άδοξο φινάλε για την ευρωπαϊκή καριέρα του κορυφαίου τερματοφύλακα της γενιάς του, του Τζανλουίτζι Μπουφόν με την κόκκινη κάρτα και την άσχημη σκηνή της απώθησης του διαιτητή.

Η αλήθεια είναι ότι το φινάλε που… μαγείρεψε με το αμφιλεγόμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Αγγλος διαιτητής Μάικλ Ολιβερ, θα το απέρριπτε και ο συμπατριώτης και συνεπώνυμός του τηλεμάγειρας Τζέιμι Ολιβερ, καθώς άφησε πικρή γεύση όχι μόνο στη Γιουβέντους που φωνάζει ότι δεν υπήρξε παράβαση στον Λούκας Βάθκεθ από τον Μεντί Μπενατιά, ενώ ο Ισπανός ετοιμαζόταν να σκοράρει, αλλά και στους ουδέτερους ποδοσφαιρόφιλους που ορέγονταν μια καυτή παράταση.

«Ο διαιτητής δεν έχει καρδιά, έχει σακούλα σκουπιδιών αντί για καρδιά. Αν δεν έχεις προσωπικότητα και κουράγιο, καλύτερα κάτσε στις κερκίδες με τη γυναίκα σου και κανένα αναψυκτικό», είπε οργισμένος ο 40χρονος Μπουφόν μετά το πιθανότατα τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της καριέρας του.

Εξαίρεση στην αρνητική διάθεση της προχθεσινής νύχτας ο μεγαλοπρεπής αποχαιρετισμός στον Μπουφόν από την εξέδρα του Σαντιάγο Μπερναμπέου, που καταχειροκρότησε τον Ιταλό πορτιέρε κατά την αποχώρησή του. Τη συμπάθειά του εξέφρασε και ο τεχνικός της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, που επίσης είχε άδοξο τέλος στην καριέρα του, με την κόκκινη κάρτα στον τελικό του Μουντιάλ του 2006.

Πολύ άσχημη ήταν και η εν βρασμώ δήλωση του Μπενατιά, που παρομοίασε το πέναλτι με «βιασμό». Παράλληλα, σημειώθηκε και έντονη λογομαχία του τεχνικού της Γιούβε, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τον –εκτός μάχης– αρχηγό της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος.

Το πράγμα ξέφυγε χθες, με τον καθένα σχετικό ή λιγότερο σχετικό να διατυπώνει τη δική του θεωρία συνωμοσίας, όπως ο πάλαι ποτέ τερματοφύλακας της εθνικής Παραγουάης Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ που ισχυρίστηκε ότι «η μαφία του ποδοσφαίρου πέταξε έξω τη Γιουβέντους».

Ευτυχώς, ο κ. Αλέγκρι έδειξε να συνέρχεται από το σοκ σχετικά γρήγορα λέγοντας: «Αν υπάρχει ένα συναίσθημα που επικρατεί, αυτό είναι υπερηφάνεια. Από εδώ ξεκινάμε πάλι. Με το κεφάλι ψηλά, πολύ ψηλά».

Στη δε Ρεάλ, όλη η προσοχή στρέφεται στην κλήρωση των ημιτελικών σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν, όπου θα εκπροσωπηθούν και τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τις Ρεάλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν και Ρόμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή