Αντεπίθεση ΠΑΟ για Μπεργκ, Βέμερ και αδειοδότηση

Αντεπίθεση ΠΑΟ για Μπεργκ, Βέμερ και αδειοδότηση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση σε διάφορα ανοικτά μέτωπα πέρασε ο Παναθηναϊκός, με στόχο να εισπράξει τα χρήματα για τη μεταγραφή του Μπεργκ, να σταματήσει δημοσιεύματα που δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθειά του για αδειοδότηση και να διερευνήσει κάθε πιθανότητα καταβολής των οφειλομένων στον Βέμερ σε δέκα δόσεις και όχι με εφάπαξ εξόφληση του ποσού. Η πρώτη κίνηση έγινε με την κατάθεση προσφυγής στη FIFA κατά της Αλ Αϊν για τη μεταγραφή του Μπεργκ. Η προσφυγή αφορά μόνο τη δόση Ιανουαρίου (725.000 ευρώ) και όχι στην επόμενη του Μαρτίου (600.000 ευρώ), αλλά είναι πιθανό να επιφέρει μια συνολική λύση με την άμεση εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού, καθώς μετά την προσφυγή η Αλ Αϊν εμφανίζεται πιο διαλλακτική.

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να διευθετήσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή την οφειλή του στον Βέμερ προκειμένου να του επιστραφούν οι 3 βαθμοί και με έγγραφό του στην ΕΠΟ ζητεί διευκρίνιση για το αν οφείλει να καταβάλει όλο το ποσό (498.000 ευρώ) ή μόνο την πρώτη από τις δέκα δόσεις που είχε ορίσει αρχικά το δικαστήριο, δηλαδή 49,8 χιλ.. ευρώ. Για την επιστροφή στο καθεστώς των δόσεων, ο Παναθηναϊκός επικαλείται το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τον ΠΣΑΠ, το οποίο, όμως, δεν έχει δεσμευτική ισχύ, γι’ αυτό και ζητείται η σχετική γνωμοδότηση.

Το τρίτο μέτωπο της αντεπίθεσης είναι το επικοινωνιακό και εκφράστηκε με ανακοίνωση που απαντά σε δημοσιεύματα: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλα όσα γράφονται αναφορικά με ανυπόγραφο ισολογισμό παρελθόντων ετών, αλλά και της περιόδου 2016-17. Τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετου που θέλει να λάβει γνώση. Τους τελευταίους μήνες δημοσιεύματα –πολλές φορές υβριστικού και μειωτικού περιεχομένου– αμαυρώνουν την προσπάθεια των ανθρώπων της ΠΑΕ που τρέχουν τα θέματα αδειοδότησης, οικονομικά θέματα και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στο φίλαθλο κοινό. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να προασπίσει τα συμφέροντά της».

• Με αιμάτωμα στην αριστερή κνήμη αποχώρησε από την προπόνηση ο Χατζηγιοβάνης και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι αμφίβολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή