Βόλεϊ: Θερμή υποδοχή στα «χρυσά» κορίτσια

Βόλεϊ: Θερμή υποδοχή στα «χρυσά» κορίτσια

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρή γιορτή υποδοχής είχαν ετοιμάσει δεκάδες φίλοι του Ολυμπιακού στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου που γύρισε από την Προύσα με το τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ. Με συνθήματα και με καπνογόνα οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι υποδέχθηκαν τις αθλήτριες και τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος με τη δήλωσή του για παραμονή στο σωματείο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο πρόσθεσε ακόμη μία γιορτινή νότα στην ατμόσφαιρα.

«Εγώ θέλω να μείνω, η διοίκηση θέλει. Οπότε δεν βλέπω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο», δήλωσε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει όταν τον ρώτησαν εάν εκτός από τον Ολυμπιακό θα καθίσει και στον πάγκο της Εθνικής: «Αυτή η ερώτηση δεν είναι της ώρας. Τώρα γιορτάζουμε για τον Ολυμπιακό. Θέλουμε τουλάχιστον δύο ημέρες να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε πετύχει. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ευρώπη. Ο κόσμος και η διοίκηση μας έχουν δώσει πολλά και έπρεπε να επιστρέψουμε κάτι σε αυτούς. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Θα ήθελα και πάλι να πω συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες».

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική γυναικεία ομάδα βόλεϊ που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. «Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει. Είναι προσπάθεια πολλών μηνών και είμαστε πολύ χαρούμενες. Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και φέτος είπαμε να κάνουμε ανάποδα όσα κάναμε πέρυσι στον τελικό», δήλωσε η Κατερίνα Γιώτα και η Στέλλα Χριστοδούλου, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας. Το αφιερώνουμε στη διοίκηση και στον κόσμο. Η ομάδα έβγαλε μεγάλη ψυχή».

Στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ των ανδρών προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης επικράτησε του Εθνικού Πειραιώς με 3-1 (25-23, 24-26, 25-22, 25-21). Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης και θα αγωνιστεί με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον Φοίνικα. Η ομάδα της Σύρου νίκησε τον Ηρακλή Χαλκίδας με 3-1 (25-18, 52-23, 24-26, 25-20). Ο Εθνικός θα καταλάβει την 7η ή την 8η θέση (θα εξαρτηθεί από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παμβοχαϊκό). Λίγη ώρα αργότερα, στην τετράδα προκρίθηκε και η Κηφισιά. Υπερίσχυσε του Ηρακλή με 3-0 (25-21, 25-20, 25-23). Οι Χαντ και Σονάρι βοήθησαν την ομάδα τους να πάρει τη δεύτερη νίκη που την έφερε στους τέσσερις καλύτερους συλλόγους του πρωταθλήματος.

Ο πολυνίκης πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ Γιώργος Κοτσιλιάνος εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της Πένυς Καραγκούνης και της Αλίκης Σπηλιωτοπούλου. Ο έμπειρος Πατρινός αθλητής εκτός από υπεύθυνος για το πρόγραμμα των δύο αθλητριών θα αποτελέσει και πολύτιμο στέλεχος στον νέο εθνικό σχεδιασμό του αθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή