Με στόχο τη διάκριση οι ιστιοπλόοι μας

Με στόχο τη διάκριση οι ιστιοπλόοι μας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπιδοφόρα μηνύματα στέλνει η νέα γενιά της ιστιοπλοΐας από τα νερά του Πατραϊκού. Με τη διοργάνωση των «European Youth Championships & Trophy 2018», στην κατηγορία των Laser 4.7, να βρίσκεται στην τελική φάση, στην κατηγορία των αγοριών, στην πρώτη εξάδα βρίσκονται τέσσερις νεαροί πρωταθλητές μας.

Στον χρυσό στόλο, χθες, μπορεί να πέρασε μπροστά ο Ιταλός, Σίζερ Μπαραμπίνο με 8 β.π., αλλά σε απόσταση… αναπνοής ακολουθούν οι Έλληνες Αιμίλιος Μόνος με 11 β.π., ο Δικαίος Κέρκουλας με 20 β.π., ο Μανώλης Κόλλιας με 21 β.π., 5ος είναι ο ο Γιοάβ Κφιρ (Ισραήλ) με 31 β.π. και την εξάδα συμπληρώνει ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 37 β.π. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές αλλαγές και κοψίματα και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100%. Ακόμα είναι νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις. Στο πρόγραμμα έχουμε ακόμα τέσσερις ιστιοδρομίες και σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρόκειται για μία ωραία διοργάνωση και είναι θετικό το ό,τι διεξάγεται στη χώρα μας», δήλωσε ο Αιμίλιος Μόνος.

Στα κορίτσια, από ελληνικής πλευράς στην καλύτερη θέση (12η) βρίσκεται η Μελίνα Γκάρη με 51 β.π. Η ιστιοπλόος μας, χθες, ήρθε 36η και 20η. Πρώτη είναι η Ιταλίδα Τζόρτζια Τσινγκολάνι με 10 β.π.

DroneworX 2018 European Youth Championships Laser 4.7 – Day 4 recap moments from DroneworX on Vimeo.

 

Οι καιρικές συνθήκες του Πατραϊκού έχουν γίνει αιτία για να κάνουν οι ιστιοπλόοι… ταχύρρυθμα σεμινάρια. Τη μπουνάτσα διαδέχονται τα μποφόρ και το αντίθετο, με αποτέλεσμα οι αθλητές να δοκιμάζουν αντοχές και γνώσεις σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Χθες το πρωί, άνεμοι εντάσεως έξι μποφόρ ανάγκασαν την Επιτροπή να δώσει αναβολή. Όταν η ένταση του αέρα έπεσε στα πέντε μποφόρ, οι ιστιοπλόοι μπήκαν μέσα και, παρά τις αλλαγές, διεύθυνσης και έντασης, διεξήχθησαν ωραίοι αγώνες.   

Σήμερα, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της διεξαγωγής της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Η θάλασσα αίρει αποκλεισμούς». Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι, στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εξειδικευμένο προσωπικό θα μυήσουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο άθλημα της ιστιοπλοΐας για ΑμΕΑ.

Χορηγός των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Laser 4.7 είναι «Η Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή