Σούπερ Λίγκ: Δράση ξανά με ανοικτά τρία μέτωπα

Σούπερ Λίγκ: Δράση ξανά με ανοικτά τρία μέτωπα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις αγωνιστικές «άσφαιρες» και μόλις μία παιγμένη τον τελευταίο μήνα, μάλλον συνιστά… είδηση ότι οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας πατάνε ξανά χορτάρι αυτό το τριήμερο για τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής. Με τη μεγάλη διαφορά που έχει η ΑΕΚ στην κορυφή, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε άλλα μέτωπα, όπως το κυνήγι της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, της 5ης θέσης που υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και της 14ης θέσης που εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.

Με δεδομένο ότι η πρωτοπόρος ΑΕΚ αντιμετωπίζει στα Περιβόλια τον ουραγό και μαθηματικά υποβιβασμένο Πλατανιά, ψάχνοντας τους τρεις από τους τέσσερις βαθμούς που θέλει (αν δεν αλλάξει κάτι στα δικαστήρια) στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για να κατακτήσει τον τίτλο, το πιο σημαντικό ματς είναι το πρώτο χρονικά του προγράμματος, ανάμεσα στη Λαμία και στον Απόλλωνα. Ο νικητής θα κάνει άλμα για την παραμονή, ενώ η ισοπαλία λογικά εξυπηρετεί και τους δύο, αν θεωρήσουμε ότι η Κέρκυρα πολύ δύσκολα θα πάρει βαθμό τη Δευτέρα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με αυτό το σενάριο, η διαφορά Λαμίας και Απόλλωνα θα πάει στο (θεωρητικά ασφαλές) +5 από την προτελευταία θέση. Νίκη που θα διώξει κάθε άγχος για την παραμονή της αναζητεί και η ΑΕΛ εντός έδρας με τον Παναιτωλικό.

Αν και ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα κεκλεισμένων των θυρών τον Πανιώνιο, προβάλλει ως φαβορί για τη νίκη που θα τον κρατήσει στη 2η θέση. Χιλιάδες φίλοι του, πάντως, θα βρίσκονται έξω από την Τούμπα την ώρα του αγώνα, τερματίζοντας εκεί το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τους. Κρίσιμα στη μάχη της 5ης θέσης είναι τα παιχνίδια Λεβαδειακός – Αστέρας Τρ. και Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει αύριο κόντρα στον Ατρόμητο το τελευταίο του χαρτί για να έχει ευρωπαϊκό ορίζοντα και να ξεχρεώσει από εφέτος την ποινή του, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσει τον Βέμερ και θα πάρει πίσω τους 3 βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (27η αγωνιστική): Σάββατο: 15.00: Λαμία – Απόλλων, 17.15: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρ., 19.30: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος. Κυριακή: 15.00: ΑΕΛ – Παναιτωλικός, 17.15: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα, 19.30: Πλατανιάς – ΑΕΚ. Δευτέρα: 19.30: Ολυμπιακός – Κέρκυρα. Η βαθμολογία (26 αγων.): ΑΕΚ 60, ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 51, Ατρόμητος 47, Αστέρας Τρ. 36, Ξάνθη 36, Πανιώνιος 34, Παναιτωλικός 32, Λεβαδειακός 31, ΠΑΣ Γιάννινα 30, Παναθηναϊκός 29, ΑΕΛ 26, Λαμία 25, Απόλλων 25, Κέρκυρα 21, Πλατανιάς 10. Σημ.: Ο Παναθηναϊκός έχει -5 β. (η αφαίρεση 3 β. από την υπόθεση Βέμερ δεν έχει οριστικοποιηθεί), ο ΠΑΟΚ -3 β. (εκκρεμεί η έφεσή του) και ο Ολυμπιακός -3 β. (εκκρεμεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή