Κύπελλο: Τυπική διαδικασία η πρόκριση

Κύπελλο: Τυπική διαδικασία η πρόκριση

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφορά ποιότητας και το σκορ της πρώτης αναμέτρησης (1-3) δεν άφηναν πολλά περιθώρια ανατροπής στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με νέα νίκη, ξανά με το ίδιο σκορ, σφράγισε το εισιτήριό του και, πλέον, αναμένει στον τελικό έναν εκ των ΑΕΚ και ΑΕΛ. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να αγχώσουν –για λίγο– τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στα πρώτα 17 λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε ήδη δύο μεγάλες ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Κουλούρη, προτού ο ίδιος παίκτης σκοράρει στο 21΄ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Πέλκα. Με το άγχος να απουσιάζει και από τις δύο ομάδες, το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό έγινε πιο επιθετικό, κυρίως από τη στιγμή που αποφάσισε και ο Πανιώνιος να δείξει τις επιθετικές του αρετές. Ο Μπραχίμι απείλησε με ωραίο σουτ στο 28΄ και ο Μασούρας στο 35΄ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Πασχαλάκη. Εφησυχασμένοι από το 1-0 και το 1-3 του πρώτου αγώνα, οι παίκτες του «Δικεφάλου» έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και το πλήρωσαν στο 40΄ όταν, ξανά ο Μασούρας, σούταρε έπειτα από πάσα του Κόρμπου (από εκτέλεση φάουλ) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι, με τελικό νικητή το… φαβορί. Στο 48΄ και στο 50΄ τα σουτ των Λημνιού και Πέλκα, αντίστοιχα, έφυγαν λίγο άουτ, ενώ στο 61΄ χρειάστηκε ο Κότνικ να αποκρούσει το πλασέ του Σάκχοφ. Ο Πανιώνιος παραμόνευε ώστε να απειλήσει την κατάλληλη στιγμή, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Την κυριαρχία του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ο Πέλκας στο 68΄ με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Πλέον ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε χάσει τον προσανατολισμό του στο παιχνίδι. Στο 70΄ ήρθε η αποβολή του Μακρύλλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 80΄ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Μάτος από τον Μπανανά και σκόραρε για το τελικό 3-1. Στο 86΄ ο Σπιριντόνοβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία, με τον Κάνιας να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του επανήλθε στις δικαστικές διαμάχες της ομάδας του τονίζοντας: «Μας έκλεψαν εννέα βαθμούς, για ένα ρολό χαρτί, μας πήραν ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε κερδίσει κανονικά», ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου του Πανιωνίου αναφέρθηκε στους στόχους των «κυανέρυθρων»: «Συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επίτευξη του στόχου για την 5η θέση».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76΄ Κάνιας), Αζεβέδο, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Λημνιός (60΄ Κάμπος), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (61΄ Πρίγιοβιτς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46΄ Πινιώτης), Κόρμπος, Οικονομίδης, Μακρύλλος, Μασούρας (63΄ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75΄ Νόβακ), Γεσίλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή