Κλείνει ανοιχτά μέτωπα ο Παναθηναϊκός

Κλείνει ανοιχτά μέτωπα ο Παναθηναϊκός

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απανωτές ντρίπλες ο Παναθηναϊκός έστειλε χθες τέσσερις φορές την μπάλα στα δίχτυα κι άλλη μία φορά στο δοκάρι, ελπίζοντας ότι θα αποφύγει το μοιραίο αυτογκόλ που θα τον οδηγούσε στον υποβιβασμό. Οι «πράσινοι» προχώρησαν σε πληρωμές και απέφυγαν τον κίνδυνο από τις προσφυγές των Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν, έκλεισαν οριστικά την υπόθεση του Τελάντερ και άνοιξαν ένα παραθυράκι ελπίδας με τον Βέμερ με την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 50.000 ευρώ, με την προσδοκία ότι ακόμα κι αν κριθεί ότι πρέπει να καταβάλει άμεσα όλο το ποσό της οφειλής, η κίνηση αυτή θα κάνει πιο διαλλακτικό τον Γερμανό ποδοσφαιριστή και θα οδηγήσει σε ένα νέο διακανονισμό.

Ο Παναθηναϊκός εξόφλησε οριστικά τον Τοτσέ, πληρώνοντας την τελευταία δόση της οφειλής του (περίπου 19.000 ευρώ) και με την καταβολή στον καθένα από τους Λέτο και Εσιέν περίπου 50.000 ευρώ, απέφυγε την αφαίρεση 9 βαθμών για τις τρεις αυτές υποθέσεις. Ενώ η υπόθεση Τοτσέ έκλεισε οριστικά, με τον Γκανέζο και τον Λέτο θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις της συνολικής οφειλής. Για το υπόλοιπο έχουν γίνει κι άλλες προσφυγές που δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα, αλλά στην παρούσα φάση δεν τον απειλούν άμεσα.

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να βρεθεί λύση… α λα Τελάντερ και σε αυτές τις δύο υποθέσεις. Ο Δανός αμυντικός αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να πάρει άμεσα ένα μεγάλο ποσό από τις περίπου 400.000 ευρώ που του οφείλονταν με ταυτόχρονο κούρεμα ενός μέρους της οφειλής και απέσυρε την προσφυγή του που ήταν να εκδικαστεί χθες. Αντίστοιχη πρόταση θα γίνει και στους Εσιέν, Λέτο, με την περίπτωση του Γκανέζου να είναι πιο πιεστική, γιατί το ποσό της οφειλής είναι πολύ μεγαλύτερο και η προσφυγή του για τις υπόλοιπες καθυστερούμενες δόσεις πέρα απ’ αυτή που καταβλήθηκε, ήταν να εκδικαστεί χθες. Με τη σύμφωνη γνώμη του η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Μαΐου και στο διάστημα που μεσολαβεί, θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό παραμένει ο Βέμερ. Εκτός από την ΕΠΟ, οι «πράσινοι» ζήτησαν γνωμοδότηση και από το Διαιτητικό Δικαστήριο για το εάν θα πρέπει να πληρώσουν μόνο μία δόση ή όλο το ποσό της οφειλής προκειμένου να τους επιστραφούν οι 3 βαθμοί, αλλά επειδή η προθεσμία πληρωμής λήγει μεθαύριο, κατέβαλαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Γερμανού περίπου 50.000 ευρώ που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση. Αν κριθεί ότι οφείλουν να καταβάλουν το σύνολο της οφειλής (άλλες 450.000 ευρώ) ελπίζουν ότι με την κίνηση αυτή θα αποφορτίσουν την ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών και θα πετύχουν έστω και την τελευταία στιγμή ένα νέο διακανονισμό, πιθανώς τύπου Τελάντερ. Ο δικηγόρος του Βέμερ εκπροσωπεί και τον Πέτριτς και ως ένδειξη καλής θέλησης θα δεχθεί σήμερα την αναβολή στην εκδίκαση της έφεσης που έκαναν οι «πράσινοι» για την υπόθεση του Κροάτη.

• Πολύ χαμηλούς εξακολουθεί να κρατά η διοίκηση του Παναθηναϊκού τους τόνους στο θέμα της πρότασης ασιατικού fund για την αγορά της ΠΑΕ. Παρότι ο Πάιρο Πιεγκμπονσάντ που το εκπροσωπεί έχει εμπλοκή σε αρκετές συμφωνίες στον χώρο του ποδοσφαίρου, οι μέχρι τώρα χειρισμοί του δεν πείθουν τον Γιάννη Αλαφούζο ότι έχει σοβαρές προθέσεις για τον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή