Το γκολ που ζήλεψαν και οι Βραζιλιάνοι

Το γκολ που ζήλεψαν και οι Βραζιλιάνοι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, με εναέριο ψαλιδάκι στο 94ο λεπτό του ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΛ, εκτίναξε τον κόσμο της ΑΕΚ στα ουράνια και αποτύπωσε τόσο στην εκτέλεση όσο και στους πανηγυρισμούς, στη συνέχεια, τη λογική της Ενωσης τη φετινή σεζόν. Πάθος, ικανότητα, ομαδικότητα, επιμονή, υπομονή και νοοτροπία νικητή αποτελούν τα στοιχεία της επιτυχίας. Η δήλωση του Θωμά Ναζλίδη, αρχηγού της ΑΕΛ, που ανέφερε πως «για γκολ όπως του Λάζαρου λες χαλάλι», αποτυπώνει το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και τη μαγεία του αθλήματος. Το τέρμα του Χριστοδουλόπουλου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, με αναφορές στην κορυφαία ιταλική αθλητική εφημερίδα, Gazzetta dello sport, αλλά και σε μέσα της Βραζιλίας, της Χιλής, της Ουκρανίας, της Κροατίας και άλλων χωρών, που αποθέωσαν το μεγαλειώδες γκολ του διεθνούς μεσοεπιθετικού. Ο κόσμος της ΑΕΚ φώναξε ρυθμικά το όνομα του Λάζαρου ζητώντας την παραμονή του, τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια περί αυξημένου ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού. Το σίριαλ της ανανέωσης έχει σίγουρα πολλά επεισόδια ακόμα, αλλά το κοινό της ΑΕΚ έχει ήδη «αποφανθεί».

Το πάθος των οπαδών του «Δικεφάλου» για κατάκτηση του πρωταθλήματος γίνεται εμφανές και από τους ιδιαιτέρως αυξημένους ρυθμούς προπώλησης των εισιτηρίων για τον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό. Με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα, η ΑΕΚ χρειάζεται μόλις έναν πόντο για να στεφθεί πρωταθλήτρια και χθες, πρώτη ημέρα κυκλοφορίας των εισιτηρίων, πουλήθηκαν περίπου 20 χιλιάδες. Ο μέσος χρόνος αναμονής για ηλεκτρονική αγορά ξεπερνούσε τα 30 λεπτά, ενώ ο ιστορικός αγώνας για την ΑΕΚ έχει αρκετές καινοτομίες ως προς τη διάθεση των εισιτηρίων. Τα περισσότερα κοστίζουν 10 ευρώ, δεν απαιτείται κάρτα φιλάθλου, ενώ η είσοδος στο γήπεδο για παιδιά κάτω των 10 ετών είναι δωρεάν. Ηδη, αν συνυπολογιστούν τα διαρκείας, περίπου 30 χιλιάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο, ενώ εκφράζονται ελπίδες για ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

• Ο Παναγιώτης Κονέ, που είδε κίτρινη κάρτα κατά τη διάρκεια των ξέφρενων πανηγυρισμών στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου, θα απουσιάσει από τον τελικό του Κυπέλλου, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή