Ευρωλιγκα: Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

Ευρωλιγκα: Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο Ολυμπιακός υποδέχεται για δεύτερη φορά, σήμερα στο ΣΕΦ (21.15), τη Ζαλγκίρις, από την οποία ηττήθηκε πριν από 48 ώρες για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν, πλέον, περιθώρια δεύτερης ήττας, πριν ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στο Κάουνας για τον τρίτο και τέταρτο αγώνα, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Εκτός από την ανατροπή ψυχολογίας που επιβάλλεται να κάνει ο Ολυμπιακός, οι προδιαγραφές του δεύτερου αγώνα έγιναν αρνητικότερες, λόγω του τραυματισμού του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ που τραυματίστηκε την πρώτη περίοδο του πρώτου αγώνα και έπαιξε με πόνους, παρά την ένεση που του έγινε, απέφυγε τη ρήξη χιαστού, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, αλλά δεν θα παίξει στο σημερινό παιχνίδι και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και στα παιχνίδια του Κάουνας. H θέση του σέντερ «άδειασε» ακόμα περισσότερο από τη ρήξη μηνίσκου που υπέστη ο Μπόγρης και θα απουσιάσει για ένα μήνα, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου, του οποίου η απουσία στο πρώτο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Αν προστεθεί η αγωνιστική ανετοιμότητα του Στρέλνιεκς, η έλλειψη επιλογών διογκώνεται. Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού από το πρώτο παιχνίδι προκαλεί απαισιοδοξία για την ολική αναστροφή της, αλλά είναι δεδομένο ότι οι Πειραιώτες θα κάνουν «κατάθεση ψυχής» και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του πρώτου αγώνα.

«Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χάσαμε ένα παιχνίδι, κοιτάμε μπροστά. Δεν τα βάφουμε μαύρα. Θέλουμε τη νίκη για να αντιδράσουμε. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, είχαμε την τελευταία επίθεση και δεν σκοράραμε στην κανονική διάρκεια. Εχουμε επισημάνει τα λάθη μας και πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Δεν έχει σημασία ποιοι θα είναι και ποιοι όχι. Οσοι είναι στην ομάδα πρέπει να προσπαθήσουν για το καλύτερο», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση με όλους τους ξένους παίκτες για τη βελτίωση της απόδοσής τους, καθώς η συγκομιδή των 21 πόντων ήταν απογοητευτική.

Για την τακτική του Ολυμπιακού στο δεύτερο παιχνίδι, ο Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι πιστεύει στους παίκτες του και δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική.

«Ολοι οι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά. Εχουμε καλό υλικό. Ολοι πρέπει να είναι πιο επιθετικοί και να πάρουν πρωτοβουλίες. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Εχουμε τραυματισμούς. Υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και την ομάδα και θα παλέψουμε το παιχνίδι».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πουκλ, Πατέρνικο και Λάτισεβς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή