Ποδόσφαιρο: Πολεμικές υστερίες

Ποδόσφαιρο: Πολεμικές υστερίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δεδομένο πως η χώρα ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς να υπάρχει δίχτυ προστασίας από κάτω της. Στη μόνιμη οικονομική κρίση, ήρθε να προστεθεί και η προκλητική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, που εκμεταλλεύεται τις διεθνείς συγκυρίες και κοντεύει να αμφισβητεί ακόμα και την ελληνικότητα της… Αθήνας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου και όχι μόνον αυτού έφτασε στο σημείο να οδηγεί την Ελλάδα σε εμφύλιο Νοτίων – Βορείων. Αρρωστημένα μυαλά, με υστερικές κραυγές, ασπάστηκαν οπαδικά συνθήματα και τα τραγούδησαν από εξέδρες. Πολιτικός ζήτησε το κάψιμο της Βουλής και στηρίχθηκε από τον αρχηγό του. Διχόνοια, αντί ομόνοιας.

Κι όλα αυτά γιατί; Για έναν τίτλο; Φυσικά, ουδείς νοήμων μπορεί να δεχτεί αυτή τη δικαιολογία. Τα αίτια είναι βαθύτερα και πηγάζουν καθαρά από οικονομικά συμφέροντα των παραγόντων και τους ψηφοθηρικούς λόγους των πολιτικών. Η άκρατη εκμετάλλευση του φανατικού οπαδού, που τον φτάνουν στο σημείο να κτυπιέται με μαχαίρια με τον αντίπαλό του, στις εξέδρες και στους δρόμους.

Και δυστυχώς να συνδράμει, σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία, μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία αρκετά από αυτά οφείλουν την ύπαρξή τους στην οικονομική υποστήριξη αθλητικών παραγόντων. Η δημοσιογραφία στην υπηρεσία των συμφερόντων των προέδρων, που έχουν αποδείξει πως ουδόλως ενδιαφέρονται, ακόμα κι αν υπήρξαν και υπάρξουν κι άλλοι νεκροί, στον βωμό ενός… τίτλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή