Και τυπικά πρωταθλήτρια η ΑΕΚ

Και τυπικά πρωταθλήτρια η ΑΕΚ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για 12η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η ΑΕΚ, μετά την επικράτησή της επί του Λεβαδειακού με 2-0, αλλά και τυπικά, μετά τη χθεσινή απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, που απέρριψε την έφεση του ΠΑΟΚ ως «αβάσιμη», αφαιρώντας ουσιαστικά και τον τελευταίο αστερίσκο στη βαθμολογία.

Μπροστά σε 65.000 οπαδούς της, η «μεγάλη κυρία» του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 1994. Το «ταξίδι» της επιστροφής, που ξεκίνησε το 2013 από τα χαμηλά πατώματα της Γ΄ Εθνικής, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε ένα «κιτρινόμαυρο» πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Για τη γενιά των φίλων της ΑΕΚ που βρίσκονται κοντά στα 30, αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα που γεύονται ως ενήλικες, ενώ για τους πρεσβύτερους ο τίτλος είναι μια νοσταλγική επιστροφή σε δρόμους δόξας της Ενωσης. Πέραν του αγωνιστικού σκέλους, η ΑΕΚ ως σύλλογος βγαίνει διπλά κερδισμένη, δεδομένου ότι με τις μεγάλες στιγμές που έχει προσφέρει φέτος, τόσο στους οπαδούς της όσο και στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, κερδίζει νέους υποστηρικτές αλλά και την αποδοχή της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου εστίασε σε πρόσωπα: Από τους –μικρούς και μεγάλους– οπαδούς της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο στον «αρχιτέκτονα» του τίτλου Μανόλο Χιμένεθ και από τον πρωταγωνιστή της σεζόν Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στον εντυπωσιακά βελτιωμένο και σκόρερ δύο τερμάτων Μπακασέτα. Συγκίνηση στον κόσμο προσέφερε και ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς Πέτρος Μάνταλος, που υπέστη ρήξη χιαστού, αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί 174 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το βράδυ της Κυριακής για τους «Ενωσίτες» ήταν μεγάλο και περιελάμβανε πανηγυρικά στιγμιότυπα στη Νέα Φιλαδέλφεια με χιλιάδες οπαδούς κοντά στον χώρο που κατασκευάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο για τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο Αντρέ Σιμόες χαρακτήρισε «απόλαυση» το να είσαι αρχηγός της ΑΕΚ. «Ηταν ένα μεγάλο δώρο για όλους τους οπαδούς που πέρασαν δύσκολα χρόνια, όμως πάντα είχαν την ελπίδα», είπε ο Πορτογάλος για το πρωτάθλημα, συνεχίζοντας: «Ηταν ένα μεγάλο δώρο και για εμάς που παλέψαμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και για την ομάδα συνολικά που επέστρεψε στα πρωταθλήματα ύστερα από 24χρόνια», κατέληξε. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαρίστησε δημόσια τους οπαδούς της για την υποδειγματική συμπεριφορά και ο οργανισμός της ομάδας, όπως είναι φυσιολογικό, πλέει σε πελάγη ευτυχίας, στοχεύοντας και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στον τελικό της 12ης Μαΐου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Χθες το μεσημέρι, ανακοινώθηκε η απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Πρακτικά, οι «Θεσσαλονικείς» τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, -2 από το επόμενο, ο αγώνας κατακυρώνεται στην ΑΕΚ, ενώ οι ποινές των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ μένουν ως έχουν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ και ο κ. Μίχελ με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «νίκησε ο επικοινωνιακός τραμπουκισμός με τις πλάτες των αρμόδιων υπουργών», ενώ τονίζεται πως «δεν ελήφθη απόφαση με βάση τα πραγματικά γεγονότα». Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Μετά την απόρριψη της έφεσης, η ΑΕΚ έχει 66 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 58, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος αναφέρθηκε στην επιστροφή της ΑΕΚ στους τίτλους για πρώτη φορά μετά 24 χρόνια, ενώ η Σεβίλλη συνεχάρη την ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ, που υπήρξε αρχηγός, αλλά και προπονητής της ομάδας της Ανδαλουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή