FIFA προς ΕΠΟ: Στο μικροσκόπιο ο τελικός

FIFA προς ΕΠΟ: Στο μικροσκόπιο ο τελικός

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέχρι αργά το απόγευμα συνεδρίαζαν FIFA – UEFA – Επιτροπή Παρακολούθησης και Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, με θέμα την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης για αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους κόλπους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, λόγω των πρόσφατων γεγονότων που κορυφώθηκαν στην Τούμπα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση-ακρόαση της αντιπροσωπείας της ΕΠΟ, αποτελούμενης από τον πρόεδρό της Ευ. Γραμμένο, τον αναπληρωτή πρόεδρο Ν. Βακάλη και τον εκτελεστικό γραμματέα Αλ. Δέδε με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA στη Ζυρίχη. Στη συνάντηση ήταν παρόντα τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χ. Χούμπελ, Ε. Ντερβίσαϊ, Ι. Βέλα, Μ. Γεωργίου, καθώς και οι Μ. Βασάλο (FIFA), Ζ. Λάκοβιτς (UEFA), που ασχολούνται με το «ελληνικό πρόβλημα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρουσίασε πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του με βασικές προτεραιότητες τα θέματα της διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου, της επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής Δικαιοσύνης στα πρότυπα των FIFA/UEFA, του νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων, της καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.

Οσον αφορά τη διαιτησία εκφράστηκε εμπιστοσύνη στον Περέιρα και στην πρωτοβουλία της ΕΠΟ να εισάγει το VAR στη Σούπερ Λίγκα. Συζητήθηκε το θέμα την αμεσότερης απονομής Δικαιοσύνης για τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κατά αρχών, οργάνων και προσώπων, αλλά και τους «χειραγωγημένους αγώνες». Επίσης, συζητήθηκε το μοντέλο της Σούπερ Λίγκας και ειπώθηκε ότι θα αλλάξει μέσω της μείωσης ομάδων.

Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε, τέλος, ότι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 12 Μαΐου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή