Ποδόσφαιρο: Τελικός-υπόδειγμα και αλλαγές

Ποδόσφαιρο: Τελικός-υπόδειγμα και αλλαγές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O τελικός του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί τον Σάββατο 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ θα αποτελέσει crash test για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει. Το «working group» της FIFA, που συζήτησε προχθές, παρουσία του προέδρου και αντιπροσωπείας της ΕΠΟ, την εισήγηση περί Grexit, δεν ανακοίνωσε καμία απόφαση, όμως κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο τελικός Κυπέλλου σημαδευτεί από επεισόδια, τότε η δαμόκλειος σπάθη του αποκλεισμού θα πέσει πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτό η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε ότι τον τελικό Κυπέλλου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών (FIFA, UEFA) και μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης. Μάλιστα, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και τις λοιπές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του τελικού.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γραμμένος παρουσίασε στη FIFA πλαίσιο αλλαγών που προτίθεται να κάνει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μεταξύ άλλων, πρότεινε: α) Την προσθήκη στην ΚΕΔ ενός ακόμα μέλους από το εξωτερικό. Ως γνωστόν επικεφαλής της ΚΕΔ είναι ο διορισμένος από τις FIFA/UEFA Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης εντάχθηκε στην ΚΕΔ ο Ισπανός Μαρίν. β) Τη λειτουργία του VAR στους αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. γ) Τη γρήγορη έκδοση αποφάσεων από την «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη». δ) Την άμεση παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα όσων παραβιάζουν τις διατάξεις περί δημόσιων δυσμενών κρίσεων κατά αρχών, οργάνων και αξιωματούχων του αθλήματος. ε) Τη δημιουργία νέου κανονιστικού πλαισίου για τους «χειραγωγημένους αγώνες». στ) Τη δημιουργία επιτροπής με τη συμμετοχή της ΓΓΑ, της ΕΠΟ και των FIFA-UEFA με θέμα την αντιμετώπιση της βίας. η) Την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας.

Ολα αυτά ειπώθηκαν και στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που είχε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γραμμένος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας και συζητάει τρία σενάρια:

α) Σούπερ Λίγκα με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους. Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο. β) Εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας, τύπου «Σούπερ Λίγκα 2», με τη συμμετοχή 10 ομάδων. γ) Φούτμπολ Λιγκ με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή