Αρση Βαρών: Αφαίρεση τουρνουά για πολιτικούς λόγους

Αρση Βαρών: Αφαίρεση τουρνουά για πολιτικούς λόγους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών αποφάσισε να αφαιρέσει από την Ισπανία τη διοργάνωση του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων και -23 ετών, διότι η χώρα της Ιβηρικής δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, όπως και η Eλλάδα. Οπως ανέφερε χθες η έγκυρη ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», η διοργάνωση που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κορούνια αφαιρείται από την Ισπανία και πιθανότατα θα παραχωρηθεί στην Πολωνία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έστειλε επιστολές στα υπουργεία Αθλητισμού και Εξωτερικών της Ισπανίας ερωτώντας εάν οι αρσιβαρίστες του Κοσσυφοπεδίου θα είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα για τους αγώνες, δίνοντας στην ισπανική κυβέρνηση διορία τριών εβδομάδων για να απαντήσει. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το εκτελεστικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε μέσω έκτακτης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να πάρει από την Κορούνια τη διοργάνωση.

Ετσι το… βάρος της διοργάνωσης αναμένεται τώρα να σηκώσει η Πολωνία, έχοντας μόνον έξι μήνες μπροστά της για να προετοιμασθεί.

«Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι πάνω από την πολιτική», ήταν η σχετική δήλωση προ ημερών του ταμία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αστρίτ Χασάνι, που είναι Κοσοβάρος.

Η Ισπανία αρνείται να ακολουθήσει τον ΟΗΕ, τη ΔΟΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου (που αποσχίστηκε από τη Σερβία) ως ανεξάρτητου κράτους ώστε να μην τεθεί ως προηγούμενο για δικές της περιοχές όπως η Καταλωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή