Στέψη και σκέψη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ και τυπικά πρωταθλήτρια, με μία πλέον εκκρεμότητα, την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία, σύμφωνα με την… προϊστορία, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Επομένως, ένας τίτλος, που δυστυχώς θα περάσει στην ιστορία πως κρίθηκε στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, κατακυρώθηκε στον «Δικέφαλο» του Νότου.

Κατά πόσον δικαίως τον κατέκτησε η ομάδα του Χιμένεθ, εξαρτάται από την απόχρωση των γυαλιών που φοράει κάποιος. Το σίγουρο είναι πως και η ομάδα του Λουτσέσκου, αν τον κατακτούσε, δεν θα τον αμφισβητούσαν παρά μόνο οι αντίπαλοί του σ’ αυτόν τον μαραθώνιο. Διότι και οι δύο διεκδικητές, στην τελική ευθεία, έπαιξαν το καλύτερο συγκριτικά ποδόσφαιρο σε σχέση με τον τρίτο της παρέας Ολυμπιακό. Απλά, όπως τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους… εφιάλτες του.

Σίγουρο, όμως, είναι πως αυτοί που οραματίστηκαν την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου μας, έσκαψαν ακόμα πιο βαθιά τον λάκκο του, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος της αποβολής του από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο, με οδυνηρά αποτελέσματα. Οχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά.

Και το χειρότερο: Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε πως «πιάσαμε πάτο». Υπάρχει ακόμα ο τελικός του Κυπέλλου, που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι σε «εμπόλεμοι κατάσταση» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον περυσινό αιματοβαμμένο τελικό του Βόλου. Το τι θα κάνει η ΕΠΟ, ώστε να γίνει ένα κανονικό παιχνίδι για να πειστούν FIFA και UEFA να μας κρατήσουν στις τάξεις τους, παραμένει άγνωστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή