Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» από «ατσάλι» και στο Μόναχο

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» από «ατσάλι» και στο Μόναχο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενάμισι βήμα πριν από ένα εκπληκτικό ρεκόρ βρίσκεται πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, που τη φέρνει μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η «βασίλισσα» είναι η πρώτη ομάδα που κατάφερε να πάρει δύο συνεχόμενα τρόπαια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου και τώρα πηγαίνει με φόρα για την κατάκτηση του τρίτου σερί, καθώς αν αξιοποιήσει στη Μαδρίτη το τεράστιο πλεονέκτημα που της έδωσε η νίκη της στη Γερμανία, θα προβάλλει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, είτε τη Λίβερπουλ αντιμετωπίσει στον τελικό είτε τη Ρόμα.

Η νίκη της Ρεάλ ήλθε διά πυρός και σιδήρου απέναντι σε μια εξαιρετική Μπάγερν, που σαφώς άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά δεν κατάφερε να το πάρει απέναντι στην πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 28΄ με τον Κίμιχ, πίεσαν και είχαν κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, οι Μαδριλένοι, όμως, είχαν τον τρόπο για να γυρίσουν τούμπα την κατάσταση, με μια μεγάλη ανατροπή που την υπέγραψαν τα γκολ του Μαρσέλο στο 44΄ και του Ασένσιο στο 57΄. Παρά το σοκ, η Μπάγερν αντέδρασε και έκανε 3-4 μεγάλες φάσεις, αλλά ο Νάβας και η καλή αμυντική λειτουργία της Ρεάλ τη στέλνουν στη Μαδρίτη για να κυνηγήσει ένα θαύμα.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουλράιχ, Χούμελς, Ριμπερί, Μαρτίνεθ (75΄ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Χάμες, Ρόμπεν (8΄ Αλκάνταρα), Ραφίνια, Μπόατενγκ (33΄ Ζούλε), Μίλερ, Κίμιχ.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Καρβαχάλ (67΄ Μπενζεμά), Ράμος, Βαράν, Κρόος, Μόντριτς, Μαρσέλο, Καζεμίρο (83΄ Κόβασιτς), Λούκας, Ισκο (46΄ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Xαροπαλεύει οπαδός

Την εντυπωσιακή νίκη της Λίβερπουλ και το 5-2 επί της Ρόμα στον άλλο ημιτελικό και τη… φαραωνική εμφάνιση του Μοχάμεντ Σαλάχ επισκίασαν τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε πλατεία της βρετανικής πόλης πριν από τον αγώνα, που άφησαν ένα οπαδό των «ρεντς» σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Οπως ανέφερε το BBC, οπαδοί της Ρόμα επιτέθηκαν σε φίλους της Λίβερπουλ κοντά σε παμπ, χρησιμοποιώντας κυρίως ζώνες παντελονιών. Μεταξύ άλλων χτύπησαν και τον 53χρονο οπαδό των γηπεδούχων που είχε έρθει από την Ιρλανδία με τον αδελφό του για να δουν το παιχνίδι και τώρα χαροπαλεύει σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, σύμφωνα με την αστυνομία του Μέρσισαϊντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο κατοίκων της Ρώμης, ηλικίας 25 και 26 ετών, που επρόκειτο χθες να περάσουν από τον ανακριτή.

Το BBC μετέδωσε εικόνες συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων νεαρών έξω από το Ανφιλντ, με ένα άτομο να διακρίνεται πεσμένο στο έδαφος και να δέχεται τις πρώτες βοήθειες την ώρα που οι συγκρούσεις συνεχίζονταν. Ενας μάλιστα από τους Ιταλούς οπαδούς κράδαινε σφυρί.

Τα επεισόδια καταδικάστηκαν τόσο από τη Λίβερπουλ όσο και από τη Ρόμα, καθώς και από την UEFA, που ανακοίνωσε ότι μόλις λάβει τις λεπτομερείς αναφορές «της αισχρής επίθεσης» θα αρχίσει επίσημη πειθαρχική έρευνα. Η UEFA φέρεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως και για τη ρεβάνς στη Ρώμη. Η Λίβερπουλ δήλωσε ότι είναι σε επαφή με τις νοσοκομειακές και αστυνομικές αρχές και θα προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στο θύμα και στην οικογένειά του. Η Ρόμα ανακοίνωσε ότι η «φρικτή συμπεριφορά» μιας μειονότητας των οπαδών της επέφερε όνειδος στον ιταλικό σύλλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή