Ποδόσφαιρο: Η ΕΛ.ΑΣ. «κόβει» τα εισιτήρια

Ποδόσφαιρο: Η ΕΛ.ΑΣ. «κόβει» τα εισιτήρια

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 13.000 εισιτήρια πρότεινε η αστυνομία να δοθούν στους φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου της 12ης Μαΐου, όπως ειπώθηκε στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε στην ΕΠΟ. Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. τονίστηκε ότι όσο λιγότερα είναι τα εισιτήρια τόσο περισσότερο θα διευκολυνθεί το έργο της. Επίσης, ειπώθηκε ότι ο μειωμένος αριθμός εισιτηρίων οφείλεται στο τεταμένο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Περίπου 4.000 εισιτήρια και προσκλήσεις θα πάρει η ΕΠΟ.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Ομοσπονδίας προέβλεπε από περίπου 22.000 σε κάθε ομάδα.

Εντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μ. Γκαγκάτση, που είπε ότι αν δεν δοθούν συνολικά τουλάχιστον 30.000 εισιτήρια, καλύτερα ο αγώνας να γίνει χωρίς θεατές. Η ΑΕΚ συντάχθηκε με τη θέση της αστυνομίας και την επίκληση των λόγων ασφαλείας, αλλά στη δευτερολογία του ο αντιπρόεδρός της, Μ. Λυσάνδρου, είπε πως εφόσον η αστυνομία το κρίνει θα ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Υπέρ των περισσότερων εισιτηρίων τάχθηκε και η ΕΠΟ, ενώ η αστυνομία είπε ότι το αίτημα θα μεταφερθεί στην ηγεσία.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα γίνει αύριο.

Πριν από τη συζήτηση για τον αριθμό των εισιτηρίων, ο ΠΑΟΚ έθεσε θέμα σχετικά με την επιλογή του ΟΑΚΑ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επιλεγεί ένα ουδέτερο γήπεδο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος στην αρχή της σύσκεψης ήταν παρών, ξεκαθάρισε ότι η επιλογή του ΟΑΚΑ δεν αλλάζει. Κατά την ομιλία του ο Ευ. Γραμμένος είπε:

«Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος πρέπει να αποτελέσει γιορτή και να στείλει οριστικά στο παρελθόν συμπεριφορές που πλήγωσαν το ποδόσφαιρο. Αποτελεί στοίχημα και για τους δύο φιναλίστ να δείξουν ένα νέο δρόμο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το επιτυχές αποτέλεσμα. Η ελληνική αστυνομία γνωρίζει τη δουλειά της και το έχει αποδείξει εμπράκτως, πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε όρους που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέα εποχή. Η επιλογή του ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε πριν προκύψει το ζευγάρι του τελικού, και πέραν των διατάξεων της προκήρυξης, επελέγη για να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ποδοσφαιρικής γιορτής σε ένα μεγάλο γήπεδο».

Η αστυνομία ζήτησε να μπουν διαχωριστικά μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων, οι οποίοι θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ από διαφορετικούς δρόμους.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί άμεσα διαγωνισμός για τον πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας (security) και ότι τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ. και όχι ιδιωτική εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή