Τσάμπιονς Λιγκ: Tρίτος σερί τελικός για Ρεάλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Tρίτος σερί τελικός για Ρεάλ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια έκλεισε η Ρεάλ Μαδρίτης. Στη χθεσινοβραδινή ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήρθε ισόπαλη με την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 2-2, πανηγύρισε την πρόκριση και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 3΄ η Μπάγερν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Γιόζουα Κίμιχ, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα η Ρεάλ ισοφάρισε με τον Μπενζεμά. Οι «Βαυαροί» έψαχναν ένα δεύτερο γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα (είχαν ηττηθεί με 2-1 στο Μόναχο). Εως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πίεσαν, αλλά δεν το βρήκαν. Στο καθυστερήσεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι σε χέρι του Μαρσέλο στη μεγάλη περιοχή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ουλράιχ «πρόσφερε» γκολ στους «Μαδριλένους». Στην προσπάθειά του να ελέγξει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γλίστρησε. Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Η εξέλιξη αυτή «βραχυκύκλωσε» τους παίκτες του Χάινκες, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να πιέσει και να χάσει σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ. Τελικά το επόμενο γκολ ήρθε από την Μπάγερν στο 63΄ με σουτ του Χάμες, ο οποίος δεν το πανηγύρισε στην έδρα της πρώην του ομάδας. Εως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η γερμανική ομάδα πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης στον τελικό.

Ο Τούρκος διαιτητής Τσουναΐτ Τσακίρ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Λούκας Βάθκεθ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κόβασιτς (72΄ Καζεμίρο), Μόντριτς, Κρόος, Μάρκο Ασένσιο (87΄ Νάτσο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (72΄ Μπέιλ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουλράιχ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τολισό (75΄ Βάγκνερ), Μίλερ, Χάμες Ροντρίγκες (84΄ Μαρτίνες), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

Το άλλο εισιτήριο του τελικού κρίνεται απόψε στην Ιταλία, με τη Ρόμα να αναζητεί μια ακόμη «Ρομαντάδα», ανατροπή δηλαδή σαν αυτήν επί της Μπαρτσελόνα, κόντρα στη Λίβερπουλ μετά την ήττα με 5-2 στο «Ανφιλντ».

Βεβαίως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα είναι… υποψιασμένη μετά το 3-0 της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, στη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν που άφησε εκτός τους Καταλανούς ανατρέποντας το 4-1 του «Καμπ Νου». Επιπλέον το «Ολίμπικο» της Ρώμης μόνο… στοιχειωμένο δεν είναι για τη Λίβερπουλ, αφού εκεί επικράτησε της Ρόμα στον τελικό του 1984.

«Αν χρειαζόταν προειδοποίηση -που εγώ δεν τη χρειαζόμουν- το ματς με την Μπαρτσελόνα θα αρκούσε», είπε χθες το βράδυ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «Ρεντς», Γιούργκεν Κλοπ. «Δεν λέω ότι είναι απίθανο, αλλά θα πω ότι είναι τουλάχιστον πολύ δύσκολο», πρόσθεσε σε ερώτηση για μια νέα «Ρομαντάδα».

Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, όμως ο τεχνικός των γηπεδούχων Εουσέμπιο ντι Φραντζέσκο δήλωσε χθες αστειευόμενος ότι «θα το έκανα όπως στον υπολογιστή, με αντιγραφή και επικόλληση. Αν θέλετε, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμη θαύμα», είπε ο προπονητής των Ρωμαίων, προσθέτοντας ότι η οδηγία που έδωσε στους παίκτες του για να σταματήσουν τον Μοχάμεντ Σαλάχ είναι να μην τον χάσουν ούτε στιγμή από τα μάτια τους.

Η Ρόμα θα ποντάρει πολύ στην άμυνά της, προεξάρχοντος του Κώστα Μανωλά, η οποία δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ σε πέντε εντός έδρας αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Ωστόσο η επιθετική γραμμή της Λίβερπουλ είναι ικανή να σπάσει το ρεκόρ αυτό. Ειδικά το απίστευτο ποσοστό του Σαλάχ με τα 43 γκολ σε 48 αγώνες δείχνει τι πρόκληση αντιμετωπίζει απόψε η ιταλική ομάδα.

Κουράγιο στη Ρόμα για πρόκριση δίνει και ο… Παναθηναϊκός: Πάνε 30 χρόνια και κάτι μήνες από τότε που το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0 στον πρώτο αγώνα στην έδρα της Χόνβεντ το 1987, αλλά μείωσε -όπως και η Ρόμα- σε 5-2, και στη ρεβάνς επικράτησε των Ούγγρων με 5-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο προχωρώντας στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή