Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του ΠΑΟ

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του ΠΑΟ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της… φωτιάς είναι υποχρεωμένος να περπατήσει αυτή την εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, έχοντας να αντιμετωπίσει τέσσερα καυτά μέτωπα, με πιο ανώδυνο την καταβολή των χρημάτων που περιμένουν σήμερα οι παίκτες του προκειμένου να μην προχωρήσουν σε νέα αποχή. Επόμενο «αγκάθι» είναι το αυριανό έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου θα συζητηθεί η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται. Την Παρασκευή αναμένεται στην Αθήνα ο Πάιροτ Πιεμπογκσάντ για να μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με την αγοραπωλησία της ΠΑΕ, ενώ μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να κλείσει το θέμα του Βέμερ για να μην ισχύσει το τρίτο -3 της περιόδου που σημαίνει αυτόματο υποβιβασμό…

Οι δεσμεύσεις της διοίκησης προς τους παίκτες ότι θα εξοφλούνταν τη δόση του Δεκεμβρίου την περασμένη Δευτέρα δεν τηρήθηκαν και ετέθη για τρίτη φορά μέσα σε 20 ημέρες θέμα αποχής τους από τις προπονήσεις. Οι διαβεβαιώσεις ότι η πληρωμή θα γίνει σήμερα ήταν πειστικές και οι παίκτες συμφώνησαν να περιμένουν. Αν δεν δουν μέχρι το μεσημέρι χρήματα στους λογαριασμούς τους, θα προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις, ίσως και από τον αγώνα με την Ξάνθη την Κυριακή.

Πολύ πιο κρίσιμο είναι το μέτωπο της αδειοδότησης, όπου έχουν γίνει πολλές διεργασίες για να αλλάξουν οι ισορροπίες και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού. Εκτός από τον Παναθηναϊκό, παραμένουν σε δύσκολη θέση κι αρκετές άλλες ομάδες λόγω μη εξασφάλισης τηλεοπτικού συμβολαίου που είναι απαραίτητο έσοδο για το πλάνο βιωσιμότητας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, θα εξασφαλιστεί τελικά η ψήφος των 3/4 από τις παρούσες ομάδες στο αυριανό έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ώστε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για την αλλαγή της ποινής.

Η παραμονή του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα είναι βασικός όρος για να προχωρήσουν οι συζητήσεις με το ασιατικό fund που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ. Ο εκπρόσωπος της Pan Asia, Πάιροτ Πιεμπογκσάντ, αναμένεται στην Αθήνα την Παρασκευή για να συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο ώστε να συζητήσουν κάποια από τα θέματα που παραμένουν ανοικτά. Κρίσιμο σημείο για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος είναι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, είτε από την υπόθεση Βέμερ είτε από την περίπτωση μη αδειοδότησης.

Λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς, η προθεσμία εξόφλησης του Γερμανού πήγε τη Δευτέρα αντί για μεθαύριο Παρασκευή. Οι επαφές για νέο διακανονισμό παραμένουν άκαρπες, με κρίσιμο σημείο την ικανοποίηση της απαίτησης για άμεση εξόφληση ενός μεγάλου μέρους της οφειλής και λίγες δόσεις (με εξασφαλίσεις) για τα υπόλοιπα. Αν δεν προκύψει συμφωνία, θα πρέπει να του καταβληθεί όλο το ποσό (περισσότερα από 500.000 ευρώ μαζί με την εφορία) για να μην τριτώσει το -3, που θα σημάνει τον άμεσο υποβιβασμό της ομάδας. Ο δικηγόρος του Βέμερ έστειλε έγγραφο στη Σούπερ Λίγκα ζητώντας κάποιες τυπικές διορθώσεις στην απόφασή της για το δεύτερο -3, ως προς το χρονικό διάστημα που πρέπει να γίνει η εξόφληση.

• Δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας αναφέρει ότι ο Κουλιμπαλί συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό να φέρει έως τις 10 Ιουλίου πρόταση από ξένη ομάδα και να φύγει ως ελεύθερος, με αντάλλαγμα να μην κάνει προσφυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή