Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λίβερπουλ λάμπει ξανά

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Λίβερπουλ λάμπει ξανά

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Λίβερπουλ, παρά τη χθεσινή της ήττα με 4-2 από τη Ρόμα στο Ολύμπικο και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 5-2 στον πρώτο αγώνα, ετοιμάζεται για το ιστορικό ταξίδι στο Κίεβο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Λίβερπουλ είναι η τελευταία ομάδα που έχει κερδίσει τη Ρεάλ σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (1981) και γίνεται η πρώτη αγγλική που συμμετέχει σε τελικό, μετά την Τσέλσι το 2012.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Κλοπ χρειάστηκε μόλις 9 λεπτά για να γίνει η πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν που σκοράρει στο Ολύμπικο της Ρώμης στη διοργάνωση. Ενα λάθος του Ναϊγκολάν στη μεσαία γραμμή έδωσε τη δυνατότητα στον Φιρμίνο να διασχίσει το γήπεδο και να δώσει έτοιμο γκολ στον Μανέ, που νίκησε τον Αλισον.

Η Ρόμα απάντησε στο 15΄ με αυτογκόλ της Λίβερπουλ, καθώς στην προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας από τον Φαν Ντάικ, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Μίλνερ και κατέληξε στα δίχτυα. Η Λίβερπουλ έβγαζε ανωτερότητα στο γήπεδο, πήρε περισσότερα μέτρα και ανέκτησε το προβάδισμα με γκολ του Βαϊνάλντουμ, που βρήκε δίχτυα με κοντινή κεφαλιά για το 1-2 στο 26ο λεπτό. Η Ρόμα προσπάθησε να απαντήσει, έχασε κάποιες ευκαιρίες, με κυριότερη το δοκάρι σε σουτ του Ελ Σαράουι στο 35΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γηπεδούχος μπήκε αποφασισμένη και έβγαλε στο γήπεδο αυτοπεποίθηση, δύναμη και πάθος, μεταφέροντας το παιχνίδι εξ ολοκλήρου μπροστά στα καρέ του Κάριους. Στο 52ο λεπτό, ο χαρισματικός Εντίν Τζέκο σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και το Ολύμπικο σηκώθηκε στο πόδι. Μετά το τέρμα, ακολούθησε ένα εφιαλτικό τέταρτο για τη Λίβερπουλ, που αδυνατούσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της. Στο 63΄, ο Ελ Σαράουι έχασε τεράστια ευκαιρία με κοντινό πλασέ που εξουδετέρωσε ο Κάριους, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αρνολντ έκανε χέρι εντός περιοχής, το οποίο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή. Η Ρόμα σκόραρε για το 3-2 με ωραίο σουτ του Ναϊγκολάν εκτός περιοχής στο 86΄ και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο Ουντέρ για το τελικό 4-2, αλλά ο χρόνος είχε ήδη εκπνεύσει.

ΡΟΜΑ: Αλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κόλαροφ, Πελεγκρίνι (53΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι (68΄ Γκοναλόν), Ναϊγκολάν, Σικ, Τζέκο, Ελ Σαράουι (74΄ Αντονούτσι).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Αρνολντ (92΄ Κλάιν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βάιναλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (87΄ Σολάνκε), Μανέ (83΄ Κλάβαν).

Ο απόηχος της Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την τρίτη σερί πρόκριση σε τελικό και τέταρτη συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια, την ώρα που στον διεθνή Τύπο γίνεται λόγος για διαιτητική εύνοια στη «βασίλισσα» και για το «μεγαλύτερο λάθος τερματοφύλακα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ» για την γκάφα του Σβεν Ούλραϊχ στο δεύτερο γκολ του Μπενζεμά.

Προς τιμήν του, ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Ρεάλ Μαρσέλο παραδέχθηκε δημοσίως ότι όντως έκανε χέρι που έπρεπε να δοθεί ως πέναλτι υπέρ της Μπάγερν: «Αν έλεγα ότι δεν ήταν, θα έλεγα ψέματα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο», δήλωσε.

Στη Γερμανία οι εφημερίδες φώναζαν κατά των Τούρκων διαιτητών («πώς είναι δυνατόν τρία ζευγάρια μάτια να μην είδαν αυτό το πέναλτι;»), ενώ ο Τύπος στη Βαρκελώνη έδειξε έντονα τη δυσαρέσκειά του για την πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό, με μεγάλη δόση ειρωνείας: η «Μούντο Ντεπορτίβο» είχε τίτλο «Κλασικό» με τη φωτογραφία του Μαρσέλο που μόλις είχε σταματήσει την μπάλα με το χέρι, γράφοντας στην πρώτη σελίδα ότι προκρίθηκε «με το πιο ξεκάθαρο στυλ της Ρεάλ», ενώ ο «Σπορτ» παρέφρασε γνωστό ειρωνικό σύνθημα, αναγράφοντας «Ετσι, έτσι προκρίθηκε η Ρεάλ», κάνοντας λόγο για πέναλτι που δεν δόθηκε και εύνοια της τύχης στο σφάλμα του Ούλραϊχ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας δήλωσε μετά τον αγώνα ότι δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πώς έκανε το μοιραίο λάθος στο γύρισμα του Κορντάν Τολισό, που χάρισε στη Ρεάλ το δεύτερο γκολ, ενώ ο βετεράνος γκολκίπερ Ολιβερ Καν σχολίασε στη γερμανική τηλεόραση ότι «το επόμενο πρωί δεν θα θέλει καν να ξυπνήσει ο κακομοίρης…».

Απροσδόκητη ήταν και η ανάδειξη του Καρίμ Μπενζεμά σε ήρωα της αναμέτρησης, μαζί με τον τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας, κάνοντας την εξέδρα που τον αποδοκίμαζε να τον αποθεώσει. «Αυτό που διαθέτουμε είναι η νοοτροπία τού να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τη μάχη», είπε περήφανος ο τεχνικός της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, την ώρα που οι παίκτες του «γκρέμιζαν» από τους πανηγυρισμούς τα αποδυτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή