Aτλέτικο για το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ

Aτλέτικο για το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληροτράχηλη όσο καμιά άλλη από τις ομάδες που βρίσκονται στον αφρό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήταν δυνατόν να αφήσει να γκρεμιστούν όλα όσα με τόσο κόπο είχε χτίσει με το ισόπαλο 1-1 που είχε αποσπάσει στο Λονδίνο. Οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν 1-0 την Αρσεναλ στη Μαδρίτη και θα είναι έτσι η μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού της 16ης Μαΐου στη Λυών, στερώντας από τον Αρσέν Βενγκέρ την ευκαιρία να γλυκάνει με ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο το «αντίο» του στους «κανονιέρηδες» έπειτα από δύο δεκαετίες. Η φιγούρα του περίλυπου Αλσατού επισκιάστηκε από τους πανηγυρισμούς του πάντα εκρηκτικού Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος έζησε, τιμωρημένος ων, το παιχνίδι όχι από τον πάγκο της Ατλέτικο, αλλά από τις εξέδρες του «Μετροπολιτάνο», χωρίς αυτό να επηρεάσει σε καμία περίπτωση μια ομάδα που πορεύεται, θαρρείς, με αυτόματο πιλότο…

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Αρσεναλ, καθώς ο Κονσιελνί στραβοπάτησε μόλις στο 7΄ και αποχώρησε με φορείο. Η διάγνωση ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ποδοσφαιριστή: ρήξη αχιλλείου, χειρουργείο, τουλάχιστον έξι μήνες εκτός και απώλεια της ευκαιρίας να συμμετάσχει με την Εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Αν και η Ατλέτικο είχε το πλεονέκτημα μετά το 1-1 στο Λονδίνο, ήταν αυτή που επιδίωξε να κρατήσει την μπάλα και να δώσει πιο επιθετικό ρυθμό στο παιχνίδι της. Ευτύχησε, μάλιστα, να πετύχει το «χρυσό» γκολ με τον Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις του φτωχού σε φάσεις α΄ ημιχρόνου και με την άνεση αυτή, διαχειρίστηκε καλύτερα από την απρόσωπη Αρσεναλ τη συνέχεια. Αν και όλοι περίμεναν ότι οι «κανονιέρηδες» θα ρίσκαραν για την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι δεν τους άφησαν να κερδίσουν μέτρα και να τους απειλήσουν, με εξαίρεση δύο καλές προσπάθειες του Τσάκα στο 63΄ και του Μχιταριάν στο 72΄.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Ομπλακ, Γκοντίν, Παρτέι (90+2΄ Σάβιτς), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα (83΄ Τόρες), Λούκας, Βιτόλο (74΄ Κορέα), Χιμένες.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Κονσιελνί (11΄ λ. τρ. Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Λακαζέτ, Γουίλσιρ (68΄ Μχιταριάν), Εζίλ, Μονρεάλ, Μουστάφι, Γουέλμπεκ, Μπεγερίν, Τζάκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή