Σούπερ Λιγκ: Αυλαία με… δύο φιέστες και τη μάχη Αστέρα, Ξάνθης για την 5η θέση

Σούπερ Λιγκ: Αυλαία με… δύο φιέστες και τη μάχη Αστέρα, Ξάνθης για την 5η θέση

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έδιωξε και το τελευταίο συννεφάκι από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να αλλάξει τίποτα από το τοπίο που είχε διαμορφωθεί πριν από τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας: η ΑΕΚ είναι με βούλα και υπογραφή πρωταθλήτρια, ο ΠΑΟΚ οριστικά δεύτερος με μόνη παρηγοριά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός στην τρίτη θέση που δίνει το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, ο Ατρόμητος τέταρτος και Ευρωπαίος, η Κέρκυρα η ομάδα που θα συνοδεύσει τον (καιρό τώρα υποβιβασμένο) Πλατανιά στο άχαρο ταξίδι στη Φούτμπολ Λιγκ.

Τι ουσιώδες απομένει να κρίνει η τελευταία αγωνιστική αυτού του τόσο ιδιαίτερου εφετινού πρωταθλήματος; Ανοικτό κουτάκι παραμένει μόνο ένα: το πού θα καταλήξει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που μέσα από ένα μεγάλο όμιλο 6-7 υποψηφίων πριν από λίγο καιρό, απέμειναν να το διεκδικούν μόνο ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη.Η 5η θέση χωράει μόνο έναν και θα την κατακτήσει όποιος από τους δύο πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον άλλο σ’ αυτή την τελευταία αγωνιστική ή ο Αστέρας Τρίπολης σε περίπτωση που θα παραμείνουν μέχρι τέλους χέρι χέρι, διότι υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Και οι δύο έχουν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με την ομάδα της Αρκαδίας να παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος στα έξι από τα οκτώ παιχνίδια διευκόλυνε το αίτημα της αστυνομίας να γίνουν οι αγώνες σε δύο δόσεις, σήμερα οι μισοί και αύριο οι υπόλοιποι, λόγω του κυριακάτικου τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. Οι φιέστες που θα γίνουν θα είναι… δύο.

Η πρώτη σήμερα από τον ΠΑΟΚ για να γιορτάσει με τον κόσμο του στην κατάμεστη Τούμπα έναν τίτλο που ο ίδιος θεωρεί ότι τον κέρδισε στο γήπεδο και του τον στέρησαν στα δικαστήρια. Και η δεύτερη αύριο, με την ΑΕΚ να σηκώνει το κύπελλο της πρωταθλήτριας μετά 24 ολόκληρα χρόνια, στο τέλος του αγώνα της με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Παράδοξο; Στον γύρο του θριάμβου μπορεί να πάρει μέρος, παρότι αντίπαλος, και ο Αλμπάνης του Απόλλωνα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια!

Συνοπτικά το πρόγραμμα (30ή αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5 (19.00): ΠΑΟΚ – Πλατανιάς, Ατρόμητος – Κέρκυρα, Απόλλων – ΑΕΚ, Λάρισα – Λαμία, ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5 (19.00): Παναθηναϊκός – Ξάνθη, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ., ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός, Πανιώνιος – Λεβαδειακός.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29αγωνιστικές): ΑΕΚ 67, ΠΑΟΚ 61, Ολυμπιακός 57, Ατρόμητος 53, Αστέρας Τρ. 42, Ξάνθη 42, Πανιώνιος 37, Παναιτωλικός 35, Λεβαδειακός 34, Παναθηναϊκός 32, ΠΑΣ Γιάννινα 31, Λάρισα 30, Απόλλων 29, Λαμία 29, Κέρκυρα 22, Πλατανιάς 10. ΣΗΜ.: Ο ΠΑΟΚ έχει δύο μηδενισμούς και -3 β., ο Ολυμπιακός -3 β. και ο Παναθηναϊκός -8 β.

• Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς, που επιστρέφει στην Εβερτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή