Ποδόσφαιρο: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ποδόσφαιρο: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ σηκώνει σήμερα στη Ριζούπολη το Κύπελλο του πρωταθλήματος. Η τελευταία εκκρεμότητα, το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, δεν άλλαξε στο ελάχιστο τις προηγούμενες αποφάσεις και η Ενωση ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της περιόδου 2017- 2018 του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ, με… μπροστάρη τον προπονητή του, εξακολουθεί να μιλάει για «κλοπή», ενώ στον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων μπήκε και ο Χιμένεθ. Το γαϊτανάκι συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Φυσικό είναι. Οι αμφισβητήσεις τίτλων έχουν μακρά παράδοση στην χώρα μας και αποτελεί κι αυτό ένα από τα χόμπι των οπαδών και μια δικαιολογία των παραγόντων όταν αποτυγχάνουν.

Από την εποχή των Ισις και Τσίγκοφ άρχισε η ιστορία, τουλάχιστον όσο θυμάμαι εγώ. Για να έρθει το «πρωτάθλημα της Ριζούπολης», αυτό του «Βάλνερ», το οποίο έφτασε και στο CAS. Ακολούθησαν εκείνα της «παράγκας», για να φτάσουμε στο φετινό, που μάλλον θα μείνει στην Ιστορία, ή ως «το ρολό της ταμειακής μηχανής» ή ως το «πιστόλι του Σαββίδη».

Και φυσικά ουδείς ασχολείται με την ουσία. Που δεν είναι τίποτε άλλο από την απαξίωση του ποδοσφαίρου μας. Ολοι κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον, ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος της ίδιας τους της ομάδας. Ετσι φτάσαμε στο τέλος μιας περιόδου στην οποία, πέρα από τη φιέστα της ΑΕΚ και την πορεία προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, θα γίνει και γύρος θριάμβου στην Τούμπα. Τι το περίεργο; Κάτι ανάλογο είχε κάνει και η ΑΕΚ στις μέρες του Μάκη Ψωμιάδη, όταν αυτοανακηρύχθηκε «συμπρωταθλήτρια» επειδή είχε ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά έμεινε δεύτερη. Είπαμε: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή