ΑΕΚ: Το κερασάκι στην τούρτα

ΑΕΚ: Το κερασάκι στην τούρτα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

­Ξημερώματα Κυριακής στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Τέσσερις φίλοι της ΑΕΚ, περίπου 55 ετών, φορώντας κασκόλ της ομάδας αποβιβάζονται από ένα ταξί και διασχίζουν τον δρόμο υπό καταρρακτώδη βροχή, στον δρόμο για τα σπίτια τους. Με μια φωνή τραγουδούν «είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές», αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες. «Πώς νιώθετε που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα μετά 24 χρόνια», τους ρωτάμε. «Ονειρεμένα, μαγικά και ανεπανάληπτα», απαντούν.

Η αναμονή ήταν μεγάλη, η προσμονή μεγαλύτερη και η έκφραση της χαράς τη στιγμή που ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος σήκωσε στο «Γ. Καμάρας» το κύπελλο του πρωταθλήματος, υπήρξε τεράστια. Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά μια ολόκληρη γενιά. Το μόνο που δεν άλλαξε από την προηγούμενη, ήταν το σημείο της κορύφωσης των πανηγυρισμών· η Νέα Φιλαδέλφεια. Το μέρος όπου η ΑΕΚ έζησε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος αποτέλεσε το ορμητήριο για περίπου 40.000 «Ενωσίτες» το βράδυ του Σαββάτου, οι οποίοι υποδέχθηκαν το πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες, λίγο πριν από τις 12 το βράδυ. Παίκτες, προπονητής, κόσμος και διοίκηση έγιναν μια γροθιά. Την τιμητική του είχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ακούγοντας τον κόσμο της ομάδας να του λέει πως «δεν θα φύγεις ποτέ από την ΑΕΚ», ενώ ο αγαπημένος παίκτης της κερκίδας, Σέρχιο Αραούχο άκουσε τον κόσμο να τον αποθεώνει ξανά. Την τιμητική του είχε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που και εκείνος σήκωσε ψηλά το βαρύτιμο τρόπαιο. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως πολλοί ξένοι παίκτες της ομάδας ήξεραν τον ύμνο του συλλόγου.

Οσοι βρέθηκαν σε Ριζούπολη και Φιλαδέλφεια δημιούργησαν ένα ανθρώπινο ψηφιδωτό αποτελούμενο από όλες τις ηλικίες, μπαμπάδες, μαμάδες, μικρά παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες. «Ειλικρινά έκλαψα, ευχαριστώ τα παιδιά και τη διοίκηση γι’ αυτό που έκαναν», μας έλεγε ο θρυλικός παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης, αποχωρώντας εν μέσω αποθέωσης από τη Ριζούπολη.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε χθες… «απειλεί» να σπάσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατάει 40 χρόνια. Τότε ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κατέκτησε το το νταμπλ. Αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό εκείνο ξανά ο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έδειξε στον αγώνα με τον Απόλλωνα το Σάββατο (0-1, Αραούχο) βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και φιλοδοξεί να στεφθεί και κυπελλούχος. Με γραπτή τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε πως προσωπική του επιθυμία είναι η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρά την τιμωρία που έχει επιβληθεί στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. «Με απόλυτο σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, εκτιμώ ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του εν λόγω αγώνα αλλά και των μηνυμάτων που έχουμε την υποχρέωση να στείλουμε στους φιλάθλους των δύο ομάδων για την άψογη συμπεριφορά τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να ανασταλεί για τον τελικό η τιμωρία που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης.

Σήμερα τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η χρονική περίοδος κατά την οποία δικαίωμα αγοράς είχαν μόνον οι κάτοχοι διαρκείας. Τα εκδοτήρια στον σταθμό «Ειρήνη» ανοίγουν στις 10 το πρωί και όλοι οι φίλαθλοι θα μπορούν να αγοράσουν έως 3 εισιτήρια ο καθένας, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ των αγοραστών των εισιτηρίων. Το εκδοτήριο θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 17.00 για όσες μέρες χρειαστεί για να εξαντληθούν τα εισιτήρια, οπότε και θα βγει ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή