Διήμερο Διεθνή Ημιμαραθώνιου “Στα βήματα του Αποστόλου Πάυλου” 2018

Διήμερο Διεθνή Ημιμαραθώνιου “Στα βήματα του Αποστόλου Πάυλου” 2018

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δημωφέλεια και ο ΣΕΒΑΣ θα ήθελαν να σας ενημερώσουν για το διήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια της διοργάνωσης του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Αγώνα «στα βήματα του Αποστόλου Πάυλου» 2018, το οποίο πληρεί υπό την αιγίδα της επιτροπής αθλητισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο αγώνας Δρόμου στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου διοργανώνεται επί 12 συναπτά έτη με την εξαιρετική συνεργασία ΣΕΒΑΣ, Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και Δήμου Καβάλας. Με αρχή την διοργάνωση του 2017 το δυναμικό παρόν δίνουν πλέον και οι νέοι της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” τόσο στον συντονισμό όσο και στην διοργάνωση παράλληλων δράσεων.

Σκοπός του αγώνα είναι να τιμηθεί ο Απόστολος των Εθνών Παύλος και το γεγονός της άφιξης του στην Καβάλα ως πρώτο σταθμό της Αποστολικής του διαδρομής επί Ευρωπαϊκού εδάφους σε συνδυασμό με έναν αθλητικό αγώνα δρόμου. Έτσι, η θρησκευτική και πολιτισμική ιστορία του τόπου συνδέεται με την αθλητική. Οι δρομείς ακολουθούν την αυθεντική διαδρομή του Αποστόλου Παύλου επί της Αρχαίας Εγνατίας οδού. Με εκκίνηση το σημείο της άφιξής του Αποστόλου Παύλου στο λιμάνι της Καβάλας τρέχουν πάνω στην Αρχαία Εγνατία Οδό, συνεχίζουν μέσα από φυσικές ομορφιές και οικισμούς της περιοχής για να διασχίσουν το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO, την Αρχαία πόλη των Φιλίππων και να τερματίσουν, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα, στα ιερά νερά του Ζυγάκτη ποταμού, όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή, η Λυδία.

Γενικά στοιχεία για τον Ημιμαραθώνιο “Στα βήματα του Αποστόλου Πάυλου”

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου’’, θα πραγματοποιηθεί στις 20/5/2018 ανήμερα της εορτής της Αγίας Λυδίας από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. Η εκκίνηση θα δοθεί στο σημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου στη Καβάλα και την Ευρώπη, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα κινηθεί στο παραλιακό δρόμο της Καβάλας, με θέα στο Κάστρο της πόλης πριν ανηφορίσει με σταθερή κλίση προς τα ευρήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στα βορειοανατολικά της πόλης.

Πατώντας λοιπόν, πάνω στις αρχαίες πλάκες της Εγνατίας, οι αθλητές θα τρέξουν για πολύ λίγο παράλληλα με την εθνική οδό και αφού περάσουν το χωριό του Αμυγδαλεώνα, θα συνεχίσουν στο παράλληλο με την εθνική οδό δρόμο,ο οποίος αποτελούσε τμήμα της Αρχαίας Εγνατίας. Εκεί, πριν τις Κρηνίδες, θα συναντήσουν τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας όπου πλέον θα έχουν να διανύσουν λίγα χιλιόμετρα, μέσα από τις Κρηνίδες, μέχρι να φτάσουν στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Σε εκείνο το σημείο, οι αθλητές θα κινηθούν εντός του Αρχαιολογικού Χώρου για λίγα μέτρα και θα κατηφορίσουν προς τη Λυδία όπου στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, τους περιμένει ο τερματισμός μέσα σε ένα κλίμα πνευματικής κατάνυξης.

Ώρα εκκίνησης: 9:00

Χρονικό Όριο: 3 ώρες

Παιδικός Αγώνας 1 χιλιομέτρου

Στις 9:30 της Κυριακής 20 Μαΐου, θα διεξαχθεί παδικός αγώνας για ηλικίες μέχρι 12 ετών με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία των Κρηνίδων. Τα παιδιά, θα τρέξουν μέχρι τον αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων και θα επιστρέψουν μέσα από τα όμορφα στενά του οικισμού, στη κεντρική πλατεία.

Μήκος: 1χλμ

Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Κρηνίδων

Εγγραφές: 8:30 – 9:00 πμ

Θα δοθεί σε όλα τα παιδιά αναμνηστικό μετάλλιο

Είναι υποχρεωτική η άδεια γονέα και η παρουσία αυτού στην εκκίνηση.

Πεζοπορία Πολιτών στα βήματα του Αποστόλου Παύλου // Νεάπολις – Φίλιπποι – Λυδία

Στα πλαίσια της γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό η Επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σε συνεργασία με την Δημωφέλεια δημιουργούν μια ημέρα πεζοπορίας επί της Εγνατίας οδού, του δρόμου που περπάτησε ο Απόστολος Παύλος για να φτάσει στους Φιλίππους.

~ Μάθε τα πάντα για την Ιστορία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από εξειδικευμένο Ξεναγό

~ Βρες τους κρυμμένους θησαυρούς κατά την διάρκεια της πεζοπορίας

~ Αναγνώρισε με την βοήθεια Βοτανολόγου την χλωρίδα της διαδρομής

~ Απόλαυσε το κάλλος της φύσης του "Πάρκου Φιλίππων"

Σημείο Συνάντησης: Μνημείο Απ. Παύλου – Εκκλησία Αγίου Νικολάου, Καβάλα

Ώρα Συνάντησης: 08:45 π.μ.

9:00 – 15:00 Πεζοπορία επί της Εγνατίας Οδού με ταυτόχρονη ξενάγηση στην Ιστορία και την Φύση της διαδρομής.

Ξενάγηση  Αθλητών στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων

Η διοργάνωση θα παρέχει στους αθλητές δίωρη δωρεάν ξενάγηση στο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, την προηγούμενη του αγώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές, μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη ξενάγηση

Ώρα Έναρξης ξενάγησης: 15:00

Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις στον ιστότοπο: www.saintpaulrun.com και στο facebook: @saintpaulrun

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή