Καθοριστικό διάστημα για τον ΠΑΟ

Καθοριστικό διάστημα για τον ΠΑΟ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής τους για την περίοδο που μόλις τελείωσε περιμένουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού πριν ολοκληρώσουν τις προπονήσεις και αναχωρήσουν για διακοπές, ώστε να εκτιμήσει ο καθένας την κατάσταση και, ανάλογα με αυτά που θα ακούσει, να πάρει τις αποφάσεις του.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι «πράσινοι» είναι εν δυνάμει ελεύθεροι. Οποιος δεσμεύεται με συμβόλαιο και επιθυμεί να αποχωρήσει μπορεί να κάνει προσφυγή και να κερδίσει δικαστικά την ελευθερία του. Το δικαίωμα αυτό το είχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, μηδενός εξαιρουμένου, από το τέλος της περασμένης χρονιάς και, με εξαίρεση τον Χουλτ, κανείς δεν προχώρησε σε προσφυγή, δρόμο που διόλου απίθανο να επιλέξουν κάποιοι τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να «κρεμάσουν» την ομάδα με την αποχώρησή τους.

Αντιλαμβανόμενη την κατάσταση και τους όποιους κινδύνους, η διοίκηση θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει σημαντικό κομμάτι των οφειλών και να διακανονίσει το υπόλοιπο. Στέλεχος της ΠΑΕ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο «Γ. Καλαφάτης» για να ενημερώσει όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος για τον τρόπο αποπληρωμής των οφειλομένων, όπως και για τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα δέσμευση, η διοίκηση θα εξοφλήσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπόλοιπο 35% της δόσης Δεκεμβρίου και όλη τη δόση Φεβρουαρίου, ώστε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να μην έχει κανείς παίκτης δικαίωμα προσφυγής μέχρι τέλη Μαΐου. Για τις υπόλοιπες δύο δόσεις θα προταθούν εγγράφως διακανονισμοί που, αν τους αποδεχθούν οι παίκτες και τους υπογράψουν, θα μπορούν να κινηθούν δικαστικά μόνο εάν δεν τηρηθούν.

Με δεδομένους τους μεταγραφικούς περιορισμούς σε περίπτωση μη εξασφάλισης της αδειοδότησης, που είναι το πιθανότερο σενάριο, είναι κομβικής σημασίας η παραμονή όσων περισσότερων παικτών του τωρινού ρόστερ γίνεται.

Ακόμα και ο Λουτσιάνο, που έχει το υψηλότερο συμβόλαιο και κάποια στιγμή φαινόταν σχεδόν σίγουρη η λύση του για οικονομικούς λόγους, έχει πείσει μετά την επιστροφή του ότι αξίζει να παραμείνει κι ας είναι πολύ ακριβός για τα τωρινά δεδομένα της ομάδας. Από τη λίστα των παικτών που μένουν ελεύθεροι, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της διοίκησης να παραμείνουν οι Λουντ και Δώνης, οι οποίοι έχουν σήμερα κρίσιμα ραντεβού με τον Βασίλη Κωνσταντίνου. Αν συμφωνήσουν και υπογράψουν πριν επιβληθούν οι περιορισμοί, ίσως τεθεί θέμα παραμονής και των Κάτσε, Μυστακίδη, κατά πρώτο λόγο, και του Μολίνς, κατά δεύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή