Επιστροφή Νταμπίζα, απομακρύνεται ο Λουντ

Επιστροφή Νταμπίζα, απομακρύνεται ο Λουντ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραμονή του Χρήστου Δώνη και η επιστροφή του Νίκου Νταμπίζα είναι οι δύο πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης περιόδου. Και οι δύο υποθέσεις έχουν προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και δεν απομένουν παρά λεπτομέρειες για να επισφραγιστεί με υπογραφές η συμφωνία, σε αντίθεση με την περίπτωση του Ρόμπιν Λουντ, που όλα δείχνουν ότι οδηγείται σε ναυάγιο.

Το προγραμματισμένο για χθες το απόγευμα ραντεβού του Φινλανδού μεσοεπιθετικού με τον Βασίλη Κωνσταντίνου αναβλήθηκε με δική του πρωτοβουλία και αυτό θεωρείται κακός οιωνός για τη συνέχεια. Ο Λουντ είναι στο στόχαστρο τόσο της ΑΕΚ όσο και αρκετών ξένων ομάδων και, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι συναισθηματικά δεμένος με τον Παναθηναϊκό, δεν έχει πειστεί ότι οι εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο θα επαναφέρουν την ομάδα σε φάση ομαλότητας, γι’ αυτό και εμφανίζεται απρόθυμος να πάρει από τώρα μια απόφαση που θα καθορίσει τα επόμενα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Τις ίδιες επιφυλάξεις διατηρεί και ο Δώνης, αλλά έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από μικρό παιδί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και με πιθανή τη συνεργασία του για πρώτη φορά με τον πατέρα του Γιώργο, ο οποίος προβάλλει ως φαβορί για να αναλάβει τους «πράσινους», ξεπέρασε τις αναστολές του και από την αρχή των συζητήσεων εμφανίστηκε θετικός στην ιδέα της παραμονής του κι ας είχε προλάβει να αποχαιρετήσει την ομάδα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το χθεσινό ραντεβού του μάνατζέρ του Αντώνη Αποστολόπουλου με τον Βασίλη Κωνσταντίνου πήγε καλά. Το αίτημα του παίκτη για σημαντική αύξηση αποδοχών (κατά περίπου 30%) ικανοποιήθηκε και, αν δεν προκύψει κάποια θεαματική ανατροπή, σύντομα θα κληθεί να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Θετική ήταν και η απάντηση του Νίκου Νταμπίζα για την επιστροφή του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, περίπου 3,5 χρόνια μετά την απομάκρυνσή του. Είναι επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία έγινε αποδεκτή από την πλευρά της Pan Asia, άνθρωποι της οποίας μίλησαν μαζί του και τον διαβεβαίωσαν ότι, αν αλλάξει χέρια η ΠΑΕ, θα τον στηρίξουν. Ο Νταμπίζας είχε χθες μια σειρά επαφών με στελέχη του Παναθηναϊκού και αυτός ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε η διοίκηση για τη μη πραγματοποίηση της ενημέρωσης που περίμεναν χθες οι παίκτες σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμής τους. Επειδή ο Ουζουνίδης τους έδωσε ρεπό μέχρι την Τρίτη, πήραν τη διαβεβαίωση ότι, επιστρέφοντας στο Κορωπί για τις τελευταίες προπονήσεις της περιόδου, θα γίνει, μάλλον από τον Νταμπίζα, η ενημέρωση που ζητούν, σχεδόν ταυτόχρονα με την αποπληρωμή ενός σημαντικού μέρους των οφειλομένων.

• Πληρώθηκε ο Εσιέν το υπόλοιπο της δόσης Φεβρουαρίου και τη δόση Μαρτίου, οπότε δεν θα ενεργοποιηθεί το -3 που είχε επιβληθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Εκκρεμεί, πάντως, η εκδίκαση της προσφυγής του για τη δόση Απριλίου.

• Με γραπτή δήλωσή του, ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της εταιρείας Redstone, που μετέχει πολύ ενεργά στην κοινοπραξία του «Athens Alive», εμφανίστηκε αντίθετος στις σκέψεις της κυβέρνησης να σπάσει σε κομμάτια το έργο, με επίκεντρο το γήπεδο του μπάσκετ στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου και όχι το ποδοσφαιρικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή