Παγκόσμιο στίβου το βράδυ λόγω ζέστης μελετά η IAAF

Παγκόσμιο στίβου το βράδυ λόγω ζέστης μελετά η IAAF

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαραθώνιο με εκκίνηση τα μεσάνυχτα και τερματισμό μετά τις 2 το πρωί οραματίζεται η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου για το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε ενάμιση χρόνο στην Ντόχα. Η ζέστη του Κατάρ υποχρέωσε την IAAF να καταργήσει το πρωινό πρόγραμμα και να μεταφέρει τα πρωινά αγωνίσματα στις απογευματινές ώρες και το απογευματινό πρόγραμμα στις βραδινές ώρες, κάτι που μεταξύ άλλων θα βολεύει και τη μεγαλύτερη τηλεοπτική αγορά, την αμερικανική…

Στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019, η ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι αφόρητη, με μέσον όρο τους 37 βαθμούς. Ευτυχώς το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο κλιματιζόμενο Στάδιο Χαλίφα της Ντόχα, με την προσδοκώμενη θερμοκρασία στον στίβο να πέφτει τεχνητά στους 20 βαθμούς.

Σε αντίθεση με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί τρία χρόνια αργότερα στην ίδια χώρα, αλλά μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και με αγώνες από το απόγευμα και μετά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα έπρεπε να περιλαμβάνει αγωνίσματα όλη την ημέρα στις αρχές του φθινοπώρου.

Ετσι, η IAAF ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να γίνονται όλα τα αγωνίσματα από το απόγευμα και μετά, με μιας ώρας διάλειμμα μόνο ανάμεσα στο απογευματινό και στο βραδινό πρόγραμμα, ικανοποιώντας και τις τηλεοπτικές ανάγκες. Αποτέλεσμα αυτή της αλλαγής είναι κάποια πολύ σημαντικά αγωνίσματα να διεξαχθούν πολύ αργά σε τοπική ώρα, με τον τελικό των 100 μέτρων γυναικών να προγραμματίζεται για τις 11.20 το βράδυ (τοπική) και τον τελικό των 400 μέτρων γυναικών για 10 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με κίνδυνο τις άδειες εξέδρες.

Το αποκορύφωμα θα είναι οι αγώνες του Μαραθωνίου και πιθανότατα και του βάδην, αφού προβλέπεται η εκκίνησή τους τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου.

Αλλη καινοτομία που θα εφαρμοστεί πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αφορά στη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400, με τη συμμετοχή στις ομάδες και ανδρών και γυναικών, κάτι που ήδη έχει εισαχθεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή