Οι αλήθειες του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος

Οι αλήθειες του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένας τελικός Κυπέλλου πέρασε στην ιστορία, όμως αυτή τη φορά έβγαλε ίσως τα περισσότερα μηνύματα από κάθε άλλον και προς πάσα κατεύθυνση. Μηνύματα που έλαβαν όλοι, ασχέτως αν μετά το πέρας της αναμέτρησης, άρχισε ο καθένας τη δική του… μικροπολιτική ερμηνεία.

Ας αρχίσουμε πρώτα από τους οπαδούς. Τα δύο «στρατόπεδα» των φιναλίστ, αλλά και όλοι οι… συνάδελφοί τους της εξέδρας, συνειδητοποίησαν πως πλέον, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία τόσο οι ίδιοι, όσο και αυτοί που βρίσκονται από πίσω τους, θα εφαρμοστεί το «δόγμα», «όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα». Ένα μισοάδειο ΟΑΚΑ, με τις στρατιές σε μεγάλη απόσταση λειτούργησε ιδανικά στον τομέα της ασφάλειας. Υπήρξαν εστίες έντασης με την αστυνομία και οπαδούς του ΠΑΟΚ και κάποιες φωτοβολίδες, αλλά αν στον επόμενο τελικό βρεθούν ακόμη πιο λίγοι στην εξέδρα, σίγουρα κανείς δεν θα λυπηθεί.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε πως με τις υστερίες, μόνο χαμένος βγήκε. Ναι, ήταν η καλύτερη ομάδα της φετινής σεζόν, έπαιξε αξιόλογο ποδόσφαιρο, αλλά κατέστρεψε όλη την προσπάθειά του όταν έφτασε στην πηγή. Ο τελικός του Σαββάτου κατέδειξε πως ο δικέφαλος του βορρά θα αποτελέσει τον έναν ισχυρό πόλο στη Σούπερ Λίγκα για τα επόμενα χρόνια. Έχει δημιουργήσει μια σταθερή ομάδα και με 2-3 προσθαφαιρέσεις θα διεκδικήσει ξανά με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Η διαιτησία αποτέλεσε ακόμη ένα εξαιρετικό μάθημα. Ο Μπορμπαλάν έδωσε σεμινάριο πειθαρχίας, δίδαξε τους Έλληνες συναδέλφους του πως να διατηρούν ρυθμό αγώνα σε έναν τελικό και η επιλογή της ΕΠΟ αποδείχθηκε σοφή εκ του αποτελέσματος. Κανείς δεν βρήκε άλλοθι, κανείς δεν κρύφτηκε πίσω από τους άλλους για να κραυγάσει. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γνώριζαν εκ των προτέρων πως η διαιτησία ήρθε για να κάνει τη δουλειά της κι όχι τη δουλειά κάποιων άλλων.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε με 2-0, ακόμη ένα Κύπελλο και πάνω σ' αυτό, αλλά και στα φετινά λάθη του, θα χτίσει την επόμενη ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα της νέας περιόδου η οποία θα έχει πολλές αλλαγές. Η ΑΕΚ μένει με την ικανοποίηση του πρωταθλήματος, χάνοντας τις εντυπώσεις. Χαμένος είναι και ο Χιμένεθ με τη διαχείριση του ματς και την έκπληξη με τον Χριστοδουλόπουλο.

Στα δημοσιογραφικά επικράτησε σύνεση, αλλά κι εδώ οι εντυπώσεις έχουν χαθεί. Ο κλάδος πρέπει να λύσει άμεσα τα σοβαρά ζητήματά του, διότι η απαξίωση είναι η μεγαλύτερη ήττα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή