Η «εθνική Κορακάκη» κατέκτησε χάλκινο στο παγκόσμιο

Η «εθνική Κορακάκη» κατέκτησε χάλκινο στο παγκόσμιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον καλύτερο τρόπο, η Άννα Κορακάκη και ο Διονύσης Κορακάκης, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως αθλητικό ζευγάρι στο μικτό αεροβόλου πιστολιού 10 μ., στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ. Τα δύο αδέλφια κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αγώνα, με τον Διονύση να είναι ο μοναδικός έφηβος αθλητής στη διοργάνωση και να έχει απέναντί του Ολυμπιονίκες και αθλητές κατά πολύ πιο έμπειρους από αυτόν.

Τα δύο αδέλφια σημείωσαν επίδοση στον τελικό 416,7, ενώ δεύτεροι ήρθαν οι Σέρβοι (Αρούνοβιτς και Μίκετς) με 477,5 και πρώτοι οι Ισπανοί (Φρανκέτ και Καρέρα) με 479. «Ότι και να πω είναι λίγο. Τα συναισθήματα είναι μοναδικά, τόσο ως πατέρας, όσο και ως προπονητής. Αυτό το μετάλλιο θα βοηθήσει πολύ τον Διονύση. Ήταν ο πρώτος του αγώνας σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου και, παρόλο που είναι ο μικρότερος στους αγώνες, ανταπεξήλθε περίφημα. Για εμάς η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε στην «Κ» ο πατέρας και προπονητής των πρωταθλητών μας, ο Τάσος Κορακάκης.  

Η «εθνική Κορακάκη» προκρίθηκε στον τελικό ως 4η. Και για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας των δύο αθλητών μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ανταγωνίστηκαν αθλητές με τεράστια εμπειρία. Ο Σέρβος Νταμίρ Μίκετς, π.χ., είναι πρωταθλητής Ευρώπης (3-3-0) και η παρτενέρ του Ζοράνα Αρούνοβις είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Επόμενη πρόκληση για την οικογένεια θα είναι την άλλη εβδομάδα το παγκόσμιο κύπελλο του Μονάχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή