Βαριά ήττα της ΑΕΚ από την Ποτάισα Τούρντα στο χάντμπολ

Βαριά ήττα της ΑΕΚ από την Ποτάισα Τούρντα στο χάντμπολ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… θαύμα θα κυνηγήσει η ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ Καπ χάντμπολ ανδρών για να κατακτήσει τον τίτλο. Η Ενωση ηττήθη, στη Ρουμανία, από την Ποτάισα Τούρντα με 22-33 και δείχνει εξαιρετικά δύσκολο να έρθει η κούπα στην Ελλάδα, διότι η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας είναι έμπειρη και διαθέτει πολύ καλούς – και ακριβοπληρωμένους– παίκτες. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ είναι η τρίτη ελληνική ομάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Από την πρώτη στιγμή, οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού γνώριζαν ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο. Τώρα, η ήττα με τόσο μεγάλη διαφορά το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου είναι με το μέρος των Ρουμάνων και εάν αναλογιστεί κάποιος τη δυναμική της Τούρντα θεωρείται σχεδόν αδύνατη μία νίκη με διαφορά τόσων τερμάτων.

Στη χθεσινή αναμέτρηση, κάποιοι από τους βασικούς παίκτες της ΑΕΚ βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό και η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας εκμεταλλεύθηκε και με το παραπάνω αυτή την αδυναμία. Στο πρώτο μέρος η διαφορά ήταν τρία γκολ (11-14), αλλά, στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι έφτασαν τη διαφορά στα 10 τέρματα και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε ο Μυλωνάς, ο οποίος πέτυχε και επτά τέρματα.

ΠΟΤΑΪΣΑ (Νικολάε Γκαλ): Φλέσερ, Τσίντεκ 7, Ροτάρου, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν 2, Βάρο, Ασόλντανεϊ 7, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομιντσάι 1, Λαζάρ, Σάβιτς 1, Ζόκε 4, Γκίτα 7, Ιγκνάτ 1, Σταμάτε

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης 3, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 2, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 1, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Αργυρού, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 7.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή