Το πάρτι της Γιούβε, και το κάζο της Μπάρτσα

Το πάρτι της Γιούβε, και το κάζο της Μπάρτσα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λεβάντε κατέστρεψε το αήττητο ρεκόρ της Μπαρτσελόνα, αφού όχι μόνο την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά πέτυχε πέντε γκολ στην πρωταθλήτρια Ισπανίας σε ένα χορταστικό 5-4, σκορπίζοντας και… ανακούφιση στη Μαδρίτη για την αποτυχία των «μπλαουγκράνα» να καταφέρουν κάτι, που έχει να συμβεί από το 1933.

Η Λεβάντε, που εδρεύει στη Βαλένθια, εκμεταλλεύτηκε την απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να αφήσει εκτός τον Λιονέλ Μέσι, με τον Ισπανό προπονητή να δηλώνει «θυμωμένος» με το αποτέλεσμα.

Η Γιουβέντους οριστικοποίησε την κατάκτηση του έβδομου σερί πρωταθλήματος στην Ιταλία με τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε στην έδρα της Ρόμα, διατηρώντας διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Νάπολι μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

Ο αμυντικός της «μεγάλης κυρίας» Τζόρτζο Κιελίνι, παρών και στους επτά σερί τίτλους, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει τα… βέλη του κατά της Νάπολι, 10.000 οπαδοί της οποίας είχαν σπεύσει να την υποδεχθούν ως πρωταθλήτρια μετά τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Γιουβέντους: «Κάποιοι είπαν πάρα πολλά και πανηγύρισαν και πολύ πρόωρα,» είπε, χωρίς να κατονομάζει τους «παρτενοπέι».

• «Ποτέ ξανά» για τον ΑΠΟΕΛ, που κατέκτησε ένα ακόμη κυπριακό πρωτάθλημα, το έκτο συνεχόμενο, παίρνοντας υπερπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Ανόρθωσης χάρη σε τέρμα στο 88ο λεπτό του Μικαέλ Ποτέ κι ενώ το πρωτάθλημα, σε περίπτωση ισοπαλίας, έγερνε προς τον Απόλλωνα Λεμεσού.

• Δάκρυα θλίψης στη Γερμανία για το Αμβούργο, που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, με τους οπαδούς του να προξενούν και επεισόδια.

• Στην Αγγλία η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με 100 βαθμούς, και διαφορά-ρεκόρ 19 βαθμών από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ, ενώ ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ σκόραρε και 32ο γκολ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε μια σεζόν.

• Το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ ήταν μια νίκη με 1-0 επί της γηπεδούχου Χάντερσφιλντ, με πολύ συγκινητική τη στιγμή που ολόκληρο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για να χειροκροτήσει και να επευφημήσει τον μετά 22 έτη αποχωρούντα από τον πάγκο των «κανονιέρηδων» Αλσατό τεχνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή