Πέφτει η αυλαία στο Γιουρόπα Λιγκ

Πέφτει η αυλαία στο Γιουρόπα Λιγκ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο αποψινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ να διεξάγεται στην πατρίδα της Μαρσέιγ, τη Γαλλία, και συγκεκριμένα στη Λυών, αλλά το μεγάλο φαβορί του αποψινού αγώνα (21.45) είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου.

Η ασταθής πορεία της και η καταφανώς υψηλότερη ποιότητα της ισπανικής ομάδας καθιστούν μεν επικρατέστερους τους «κολτσονέρος», ωστόσο σε έναν τελικό, και ειδικά σε αυτόν τον θεσμό, όλα είναι πιθανά.

Με αστέρια που είναι πιθανότατα για τελευταία φορά μαζί, όπως οι επιθετικοί Αντουάν Γκριεσμάν, Κέβιν Γκαμεϊρό και Ντιέγκο Κόστα, αλλά και ο τερματοφύλακας Γιαν Ομπλακ, η Ατλέτικο είναι σαφώς ισχυρότερη από την ομάδα που θα δώσει ευρωπαϊκό τελικό 280 χιλιόμετρα βόρεια από την έδρα της, αφού τόσο απέχει η Μασσαλία από το στάδιο Γκρουπαμά της Λυών.

Ωστόσο, το ματς αυτό θα είναι ίσως σημαδιακό για έναν άλλον επιθετικό της Ατλέτικο, τον Φερνάντο Τόρες. Ο 34χρονος διεθνής Ισπανός θα έχει απόψε την τελευταία του ευκαιρία, έστω και ως αναπληρωματικός που θα μπει κάποια στιγμή προς το τέλος, να κερδίσει τον πρώτο και τελευταίο του τίτλο με την ομάδα της καρδιάς του, αφού το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Από την άλλη πλευρά, η Μαρσέιγ θα παίξει στον πέμπτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, ελπίζοντας να σώσει τη χρονιά αυτή με ένα μάλλον ανέλπιστο τρόπαιο. Ο τεχνικός Ρούντι Γκαρσία θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει εάν ο Μήτρογλου είναι στη διάθεσή του, ενώ φαίνεται ότι επιστρέφει ο επιτελικός Ντμίτρι Παγιέτ από τον τραυματισμό του, γι’ αυτό που στη Γαλλία θεωρείται το ματς της χρονιάς και το οποίο θα κρίνει πολλά για το παρόν και το μέλλον της Μαρσέιγ. Το θέμα είναι, όμως, πώς θα αποδώσει σήμερα η ασταθέστατη άμυνα των Μαρσεγιέζων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του Γιουρόπα Λιγκ παίρνει απευθείας θέση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή