Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 3-0 της Μαρσέιγ στο «Παρκ Oλιμπίκ Λιονέ», χάρη σε 2 γκολ του Αντουάν Γκριζμάν και 1 του Γκάμπι. Αυτός ήταν ο 6ος ευρωπαϊκός τίτλος των «ροχιμπλάνκος», συμπεριλαμβανομένων δύο Σούπερ Καπ και ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η Μαρσέιγ ήταν σαν να αγωνιζόταν στην έδρα της, καθώς οι οπαδοί της ομάδας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Λυών, προσπαθώντας να στηρίξουν την γαλλική ομάδα, την στιγμή που ο τιμωρημένος Ντιέγκο Σιμεόνε παρακολουθούσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του από την κερκίδα λόγω τιμωρίας. Χρέη προπονητή, εκτελούσε ο βοηθός του Σιμεόνε, Χερμάν Μπούργκος.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 στο 21ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη τεράστιο λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής της Μαρσέιγ. Ο Μανταντά έκανε πάσα στον άξονα για τον Ανγκισά, ο οποίος έκανε τραγικό κοντρόλ δίνοντας την ευκαιρία στον Γκάμπι να πασάρει στον Γκριζμάν που σκόραρε στο τετ α τετ. Η Μαρσέιγ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ζερμέν στο πρώτο 5λεπτο. Αν και η γαλλική ομάδα είχε την κατοχή, αρκετές φορές υπέπεσε σε «φτηνά» λάθη και έχασε τον Ντιμίτρι Παγέ που αποχώρησε τραυματίας.

Στο δεύτερο μέρος, η ισπανική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το τρόπαιο και δίνοντας εντυπωσιακό ρυθμό βρήκε δεύτερο γκολ με ωραία ενέργεια του Κόκε και τελική πάσα για τον Γκριζμάν που σκόραρε στο 49ο λεπτό με ωραία εκτέλεση και «τσίμπημα» της μπάλας πάνω από τον Μανταντά. Η είσοδος του Κώστα Μήτρογλου στο 75ολεπτό, έδωσε πνοή στην Μαρσέιγ και ο διεθνής επιθετικός σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά στο 81ο λεπτό. Ο Γκάμπι στο 90΄, με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής σημείωσε το 3-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, υπογράφοντας την σπουδαία νίκη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε-Χερμάν Μπούργκος): Όμπλακ, Βρσάλικο, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα(87΄Πάρτεϊ), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90΄Τόρρες).

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ(32΄Λόπες), Οκάμπος(55΄ Νζιέ), Ζερμέν(74΄Μήτρογλου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή