«Λύγισε» η Σάκκαρη, αλλά μπαίνει στις πρώτες 40

«Λύγισε» η Σάκκαρη, αλλά μπαίνει στις πρώτες 40

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του σπουδαίου τουρνουά της Ρώμης, ωστόσο χάρη στην εξαιρετική πορεία της τη Δευτέρα θα «σπάσει το φράγμα» των πρώτων σαράντα θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης και θα βρεθεί στην 39η ή στην 38η θέση.

Σημάδια κόπωσης

Μετά την υπέρβαση που έκανε την Τετάρτη στην «αιώνια πόλη», όπου και νίκησε το Νο 5 στον κόσμο, την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα, χθες η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια εμφάνισε σημάδια κόπωσης και ηττήθηκε από την Αντζελίκ Κέρμπερ με 6-1, 6-1 σε 56 λεπτά.

Το εμπόδιο της Γερμανίδας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τη Σάκκαρη, η οποία αποχαιρέτησε τη Ρώμη στη φάση των «16».

Δίχως άλλο η πορεία της εκεί ήταν εξαιρετική. Και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς, το Ρολάν Γκάρος, οι αγώνες του οποίου αρχίζουν την επόμενη Κυριακή στα κορτ με χώμα της γαλλική πρωτεύουσας. Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά την τελευταία διετία η Κέρμπερ κατάφερε να περάσει σε προημιτελικό γύρο τουρνουά που διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου προκρίθηκε χθες στον προημιτελικό γύρο του επαγγελματικού τουρνουά 60.000 δολαρίων που διεξάγεται στη Γαλλία. Στον δεύτερο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Ολλανδέζα Χόγκενκαμπ (Νο 4 του ταμπλό και Νο 124 στον κόσμο) με 7-6 (3), 6-1.

Στα προημιτελικά του «χωμάτινου» τουρνουά των 60.000 δολαρίων, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει άλλη μία τενίστρια από την Ολλανδία.

Πρόκειται για την 26χρονη Λεμόν, η οποία βρίσκεται στο Νο 313 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο Νο 137.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή