«Εκκωφαντικά» έσοδα από TV στην Αγγλία

«Εκκωφαντικά» έσοδα από TV στην Αγγλία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νεότερα στοιχεία για τα έσοδα των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ στη φετινή σεζόν από τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις δείχνουν ότι όχι μόνο μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των αγγλικών ομάδων και αυτών των άλλων πρωταθλημάτων, αλλά και ανάμεσα στις έξι πρώτες και τις υπόλοιπες του βαθμολογικού πίνακα στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ανακοίνωσε η Πρέμιερ Λιγκ, μπορεί τον τίτλο φέτος να κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, όμως η σαφώς δημοφιλέστερη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ τής «έκλεψε» την πρωτιά στα έσοδα από την τηλεόραση και τις διαφημίσεις. Ετσι η Γιουνάιτεντ εισπράττει στη σεζόν που εκπνέει 149,76 εκατ. λίρες, ή 171,53 εκατ. ευρώ, περί τις 320.000 λίρες περισσότερες από τα έσοδα της Σίτι, που ανέρχονται σε 149,44 εκατ. λίρες (171,15 εκατ. ευρώ).

Από κοντά η τέταρτη της βαθμολογίας Λίβερπουλ με 145,90 εκατ. λίρες και η τρίτη σε βαθμούς Τότεναμ με 144,44 εκατ. λίρες, μπροστά από τις Αρσεναλ (142,02 εκατ. λίρες) και Τσέλσι (141,71 εκατ. λίρες).

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την απόσταση μεταξύ των έξι πρώτων και της υπόλοιπης κατηγορίας, αφού ακολουθεί πολύ πίσω η Νιουκάστλ με 123,02 εκατ. λίρες. Η δε έβδομη της βαθμολογίας Μπέρνλι έλαβε «μόνο» 119,77 εκατ. λίρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η έκτη Αρσεναλ έπαιξε 28 φορές φέτος στην τηλεόραση, η έβδομη Μπέρνλι έπαιξε μόνο επτά.

Είναι δε τόση η απόσταση από τα άλλα πρωταθλήματα, ώστε στην Ισπανία μόνο Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν έσοδα συγκρίσιμα με τον μέσο όρο όλης της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης υπολείπεται ακόμη και της ουραγού της Αγγλίας Γουέστ Μπρόμιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή