Παρουσίαση με αποκαλύψεις στο βόλεϊ

Παρουσίαση με αποκαλύψεις στο βόλεϊ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία παρουσίαση που έκρυβε πολλές ειδήσεις ήταν αυτή των νέων ομοσπονδιακών προπονητών των εθνικών ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών, των Δημήτρη Ανδρεόπουλου και Γκιγέρμο Ναράνχο Ερνάντες, αντιστοίχως. Από τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν στο παρελθόν χωρίς αντίκρισμα σε επιτυχίες μέχρι το ότι η Εθνική των ανδρών ήταν κάτι… σαν ξέφραγο αμπέλι.

«Σε οκτώ χρόνια ξοδεύτηκαν οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Δεν λέω πώς πληρώθηκαν, λέω τι προϋπολογίστηκε», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος και προσέθεσε: «Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στην ανδρών είναι η κακή νοοτροπία που υπάρχει. Οποιος ήθελε ερχόταν, όποιος ήθελε έφευγε. Αυτό από το καλοκαίρι θα τελειώσει. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα αποφασίζει εάν θα δώσει ή δεν θα δώσει άδεια σε κάποιον αθλητή. Θέλουμε να φτιάξουμε εθνικές ομάδες με το υπάρχον υλικό, αλλά κι αυτό που έρχεται από πίσω, για να καθιερωθούμε ξανά στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019».

Η «ωρίμανση των συνθηκών» ήταν, όπως είπε, η αιτία για να αποφασίσει να αναλάβει την Εθνική ανδρών ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Βασικοί στόχοι του έμπειρου προπονητή είναι η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού του 2019 και η διάκριση στους Μεσογειακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Ο νέος προπονητής θα έχει την πόρτα ανοικτή για όλους τους παίκτες που θέλουν –και μπορούν– να φορέσουν το εθνόσημο. «Δημιουργούμε μια ομάδα που είναι ένα μείγμα παλαιών και έμπειρων, που ξέρουν την Εθνική, και ταλαντούχων νέων αθλητών που τους ανοίγουμε τον δρόμο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση σε αυτήν», υπογράμμισε ο προπονητής, ο οποίος κάλεσε στην πρώτη προετοιμασία, στην Πορταριά, 26 αθλητές. Στην Εθνική δεν επιθυμεί να αγωνιστεί ο Μενέλαος Κοκκινάκης, ενώ ο Δημήτρης Τζούριτς είναι τραυματίας.

Στο… μικροσκόπιο έχει βάλει το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ ο Γκιγέρμο Ναράνχο Ερνάντες. Ο Ισπανός προπονητής θέλει να φέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 και θεωρεί ότι το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ διαθέτει αθλήτριες σε υψηλό επίπεδο που έχουν τις δυνατότητες για να βοηθήσουν να βρεθεί η ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. «Είμαι σίγουρος ότι και οι αθλήτριες έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι, πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο, μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή