Γιαννακόπουλος: «Να επέμβει ο πρωθυπουργός για το ΟΑΚΑ»

Γιαννακόπουλος: «Να επέμβει ο πρωθυπουργός για το ΟΑΚΑ»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα διετής σύμβαση ανανέωσης για την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού σταδίου που υπέγραψε η διοίκηση του ΟΑΚΑ με την ΠΑΕ ΑΕΚ, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αποτέλεσε «αιτία πολέμου» για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που θεωρεί ότι πρόκειται για επιπρόσθετο εμπόδιο στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση του «Αthens Alive» με την κυβέρνηση. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Sport24 Radio 103.3 και έκανε αναφορά για προνομιακή μεταχείριση της ΑΕΚ από την πολιτεία στο πρόσφατο παρελθόν.

«Υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας και αναγκάστηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ να υπογράψει μια σύμβαση με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να διαπραγματευθούν τη σύμβαση. Εγώ διερωτώμαι. Οταν υπάρχουν διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε έναν ιδιώτη ένα ακίνητο του Δημοσίου, πώς υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα για τα επόμενα δύο έτη; Δεν φτάνει που χαρίστηκαν τα χρέη όταν έπεσε στη Γ΄ Εθνική; Δεν φτάνουν τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο; Πρέπει να γλιτώσει και χρήματα από τη σύμβαση των επόμενων δύο ετών; Υπεγράφη μια σύμβαση 273.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, ενώ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ ετησίως συν κάποια λειτουργικά του κλειστού. Και μετά αναρωτιόμαστε πώς γίνεται το ΟΑΚΑ να γράφει κάθε χρόνο ζημίες. Είμαι βέβαιος πως σ’ αυτό το κομμάτι, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επέμβει».

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δεν μπήκε σε διαδικασία επίσημης απάντησης στα όσα ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος, επιβεβαιώνοντας ωστόσο πως υπήρξε υπογραφή σύμβασης με το ΟΑΚΑ για ακόμη δύο χρόνια. Η συγκεκριμένη σύμβαση όπως ανέφερε η ΑΕΚ δεν είναι κάτι κρυφό, καθώς δημοσιεύεται στη «Διαύγεια». Ο λόγος που θα χρειαστεί να μείνει η ΑΕΚ για ακόμα δυο χρόνια στο ΟΑΚΑ, αφορά στο ότι τουλάχιστον μέχρι και το ξεκίνημα της σεζόν 2019-2020, δεν θα μπορεί να μπει στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως προς την ουσία της σύμβασης, η ΑΕΚ τονίζει πως είναι ανάλογη της προηγούμενης, εντασσόμενη στα όσα προβλέπονται στον αθλητικό νόμο. Παράλληλα, το κόστος συντήρησης του ΟΑΚΑ αναφορικά με εργασίες που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο, καλύπτεται από την Ενωση.

Στα του προγραμματισμού της επόμενης χρονιάς, απομένει η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της Ενωσης με τον Μανόλο Χιμένεθ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν η προσπάθεια ανανέωσης των συμβολαίων των Βράνιες, Σιμόες και Μπακάκη, αλλά και η πληρωμή της ρήτρας ύψους 1,8 εκατ. ευρώ στη Λας Πάλμας για την αγορά του Μάρκο Λιβάγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή