Στο ίδιο έργο θεατές οι τελικοί του ΝΒΑ

Στο ίδιο έργο θεατές οι τελικοί του ΝΒΑ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από δυο εξαιρετικούς τελικούς στην περιφέρεια της Ανατολής και της Δύσης, για τέταρτη συνεχόμενη φορά, οι Γκόλντεν Στέιτ Oυόριορς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν στους τελικούς για το δαχτυλίδι του ΝΒΑ.

Μπόστον Σέλτικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς: 3-4

Οι τελικοί της ανατολικής περιφέρειας ολοκληρώθηκαν με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς να κερδίζουν τους Μπόστον Σέλτικς στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ. Η σειρά είχε πολύ ενδιαφέρον από το ξεκίνημα καθώς οι Καβαλίερς βρισκόντουσαν πίσω με 2-0. Η απάντηση βέβαια ήρθε στα παιχνίδια του Κλίβελαντ και με το «one man show» του «βασιλιά» Λεμπρόν, οι Καβαλίερς έκαναν το 2-2. Ύστερα, στο πέμπτο και έκτο παιχνίδι οι Σέλτικς και οι Καβς προστάτευσαν την έδρα τους και η σειρά κρίθηκε στο έβδομο παιχνίδι στην Βοστώνη.

Παρόλο που οι Σέλτικς του καταπληκτικού και εξαιρετικά διαβασμένου προπονητή Μπραντ Στίβενς δεν είχαν χάσει εντός έδρας παιχνίδι στα «πλέι οφ», στο έβδομο παιχνίδι ο Λεμπρόν Τζειμς και οι Καβς έκαναν το αδύνατο δυνατό και κέρδισαν με 79-87. Ο 33χρονος Τζέιμς, τελείωσε το παιχνίδι με 35 πόντους (12/24 σουτ), 15 ριμπάουντ και εννέα ασίστ, και πλέον ετοιμάζεται για την όγδοη συνεχόμενη παρουσία του στους τελικούς. Είναι ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι μόνο οι Λος Άντζελες Λέικερς (31) και οι Μπόστον Σέλτικς (21) έχουν περισσότερες συμμετοχές στους τελικούς του ΝΒΑ από τον Λεμπρόν Τζειμς (9).

Όπως και να έχει, η χρονιά για τους Σέλτικς ήταν εξαιρετική, παρά το άδοξο της τέλος. Κανείς δεν περίμενε την ομάδα της Βοστώνης με τραυματίες τους δύο καλύτερους τους παίκτες (Κάιρι Ίρβινγκ / Γκόρντον Χέιγουαρντ) ότι θα φτάσουν μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας. Το μέλλον είναι σίγουρα λαμπρό για αυτήν την νέα ομάδα που χτίζεται.

Χιούστον Ρόκετς – Γκόλντεν Στειτ Oυόριος: 3-4

Με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στον έβδομο τελικό της περιφέρειας, οι Oυόριορς κέρδισαν τους Ρόκετς 92-101 (3-4 στην σειρά) και προκρίθηκαν στους τελικούς του ΝΒΑ. Επειτα από τα 24 πρώτα λεπτά, οι Ρόκετς είχαν μια διψήφια διαφορά (54-43) αλλά το τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε εντελώς την ροή του αγώνα για τους πρωταθλητές. Οι Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησαν την ομάδα τους στην νίκη με ένα 38-58 επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κάρι τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα, φλερτάροντας με το τριπλ-νταμπλ ενώ ο Ντουράντ μέτρησε 34 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Έπειτα από πέντε παιχνίδια, η ομάδα του Χιούστον προηγούνταν με 3-2 νίκες, αλλά στο πέμπτο παιχνίδι ο βασικός πόιντ-γκαρντ των Ρόκετς, Κρις Πολ τραυματίστηκε στον δικέφαλο και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στον έκτο και έβδομο αγώνα της σειράς. Ο Πολ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της σεζόν στην Δύση και κόντρα στους Oυόριορς είχε συμβάλλει αρκετά για την ομάδα του. Στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι, ο έμπειρος γκαρντ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και έζησε την δική του αγωνία από τον πάγκο.

Το πρόγραμμα των τελικών

Οι δυο σειρές των τελικών των περιφερειών ολοκληρώθηκαν σε επτά παιχνίδια (κάτι το οποίο είχε να γίνει από το 1979), και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, θα παρακολουθήσουμε τους ίδιους τελικούς. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Γκόλντεν Στέιτ Oυόριορς σε έναν τελικό… part 4.

Οι δυο ομάδες έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ (Παρασκευή – 04:00 ώρα Ελλάδας) όπου θα λάβει μέρος ο πρώτος τελικός στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και την «Oracle Arena» των πρωταθλητών. Όπως και πέρσι, οι Ουόριορς έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και έτσι τα πρώτα δυο παιχνίδια θα λάβουν μέρος στο Όκλαντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών σε ώρες Ελλάδος:

Πρώτος Τελικός: Ουόριορς – Καβαλίερς (1/6, 04:00)

Δεύτερος Τελικός: Ουόριορς – Καβαλίερς (4/6, 03:00)

Τρίτος Τελικός: Καβαλίερς – Ουόριορς (7/6, 04:00)

Τέταρτος Τελικός: Καβαλίερς – Ουόριορς (9/6, 04:00)

Πέμπτος Τελικός: Ουόριορς – Καβαλίερς (12/6, 04:00)*

Έκτος Τελικός: Καβαλίερς – Ουόριορς (15/6, 04:00)*

Έβδομος Τελικός: Ουόριορς – Καβαλίερς (18/6, 03:00)*

*Αν χρειαστεί

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή